Jannik Sinner bedankt het publiek
NOS SportAangepast

Titelverdediger Alcaraz en Sinner door naar kwartfinales Wimbledon

Nummer één van de wereld Jannik Sinner had het maar één set lastig met de Amerikaan Ben Shelton (ATP-14). De Italiaan won met 6-2, 6-4 en 7-6 (9) en is net als in 2022 en 2023 kwartfinalist.

Sinner treft in de kwartfinale Daniil Medvedev, de nummer vijf van de wereld. Die stond maar kort op de baan, want zijn tegenstander Grigor Dimitrov (ATP-10) moest al in de eerste set geblesseerd opgeven.

Ook Carlos Alcaraz heeft op Wimbledon de kwartfinales bereikt. De titelverdediger uit Spanje had zijn handen vol aan de Fransman Ugo Humbert: 6-3, 6-4, 1-6 en 7-5.

Even spannend

Shelton bereikte met drie vijfsetters de vierde ronde en hoopte met dropshots de rally's kort te houden, maar Sinner liet zich niet foppen, ook omdat de Amerikaan te vaak liet zien wat hij van plan was. De Italiaan kwam op 2-0 in sets zonder een zuchtje tegenwind, maar moest in de laatste set aan de bak.

Shelton kwam met zijn eerste breekkans op 2-0, gaf die voorsprong weg en benutte op 6-5 zijn eerste setpunt niet. In de tiebreak liet hij er nog drie liggen en voor Sinner was het tweede matchpoint raak.

Alcaraz, de nummer drie van de ATP-ranking, speelde in de derde ronde een vijfsetter tegen de Amerikaan Frances Tiafoe en kon ook in de andere partijen niet freewheelen. Hij won tegen Humbert twee sets, maar kwam daarna in het nauw.

Benarde positie

Humbert, de nummer zestien van de wereld die in de tweede ronde won van Botic van de Zandschulp, stond vaak voor de baseline, sloeg prachtige returns en brak Alcaraz drie keer in de derde set.

Alcaraz is door naar de kwartfinales

De Franse underdog kreeg in de vierde set bij een 4-3 voorsprong drie kansen op een break bij een 0-40 stand, maar Alcaraz redde zich knap uit die benarde positie. De Spanjaard kwam met de vijfde break van de set op 6-5 en kon zo na drie uur toch nog juichen.

Alcaraz speelt nu tegen Tommy Paul, de Amerikaanse nummer 13 van de wereld versloeg Roberto Bautista-Agut (ATP-112) in drie sets, 6-2, 6-6 (3) en 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl