Cody Gakpo en Memphis Depay tijdens de training
NOS Nieuws

Wekdienst 6/7: Kwartfinale Oranje tegen Turkije • Achtste etappe van de Tour de France

Goedemorgen! Vandaag speelt het Nederlands elftal voor het eerst sinds 2008 een kwartfinale op het EK, met Turkije als tegenstander. En in de Tour de France stappen de wielrenners op voor de achtste etappe.

Eerst het weer: in de ochtend trekken er nog wat buien over ons land, maar daarna klaart het op. In de middag is het droog en verschijnt de zon. Ook de wind rukt op, met name in het westen en noorden zijn er zware windstoten mogelijk. Het wordt zo'n 17 tot 20 graden.

Het weer van zaterdag 6 juli

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Nederlands elftal speelt de kwartfinale tegen Turkije vanavond in Berlijn. De ogen zullen onder meer weer gericht zijn op Cody Gakpo, de topscorer van Oranje op dit moment. De wedstrijd begint om 21.00 uur en is te zien via NPO 1, NOS.nl en de NOS-app en te beluisteren op NPO Radio 1.
  • Even daarvoor, om 18.00 uur, is er een andere kwartfinale: Engeland speelt tegen Zwitserland in Düsseldorf. Ook deze wedstrijd is te zien op eerder genoemde kanalen.
  • In Rotterdam is vandaag de eerste surfpool van Nederland geopend. De stad is trots op deze primeur, waarbij je een golf kan pakken met de Markthal op de achtergrond.
  • De deelnemers aan de Tour de France rijden de achtste etappe. Het is een vlakke etappe, volgens de Tour-organisatie, maar nergens helemaal plat.

Dit is er vannacht gebeurd:

Masoud Pezeshkian wordt de nieuwe president van Iran. In de beslissende ronde van de presidentsverkiezingen versloeg de gematigde Pezeshkian de hardliner Saeed Jalili.

De kiescommissie kwam vanochtend op de staatstelevisie met de uitslag. Pezeshkian kreeg ruim 53 procent van de stemmen, Jalili bleef steken op iets meer dan 44 procent. Bij de eerste ronde, een week geleden, kreeg Pezeshkian ook al de meeste stemmen. De opkomst lag volgens de kiescommissie op zo'n 50 procent.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De eerste dagen van Dick Schoof zitten erop, en rustig verliepen ze niet. Marleen, Gerri en Xander waren in de Tweede Kamer, tijdens zijn eerste debat, waarin hij van alle kanten kritiek kreeg.

Kijk hier Rondje Binnenhof:

Zo liep het eerste debat van Schoof uit de hand | Rondje Binnenhof #70

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl