Jannik Sinner
NOS Sport

Sinner wint Italiaans onderonsje op Wimbledon, ook titelverdediger Alcaraz door

De Italiaanse Jannik Sinner heeft de derde ronde van Wimbledon bereikt door Matteo Berrettini te verslaan. De nummer één van de wereld kreeg de overwinning tegen zijn Italiaanse landgenoot niet cadeau, maar was hem met 7-6 (3), 7-6 (4), 2-6, 7-6 (4) wel de baas.

De 28-jarige Berrettini (ATP-59) is de enige Italiaanse man die ooit de finale haalde op Wimbledon. Dat deed hij in 2021, maar daarna heeft hij mede door blessureleed weinig meer laten zien. Dit jaar lijkt hij op de weg terug en dat ondervond Sinner.

Berrettini knokte zich na twee verloren tiebreaks terug in de wedstrijd en deed niet onder voor Sinner. De derde set ging met 6-2 naar Berrettini.

Ook de vierde set eindigde in een tiebreak, nadat Sinner eerder al een matchpoint kreeg. In die tiebreak stond Sinner er weer en daarmee stootte hij voor de derde keer door naar de derde ronde.

Alcaraz wint in drie sets

Ook Carlos Alcaraz, vorig jaar nog de winnaar van Wimbledon, is door naar de derde ronde. Nadat er in de eerste set nog een tiebreak moest worden gespeeld, waren de tweede en derde set tegen de Australiër Aleksandar Vukic (ATP-69) snel klaar: 7-6 (5) 6-2 6-2.

Alcaraz ging eenvoudig door

Alcaraz, nummer twee op de ATP-ranking, treft nu de Amerikaan Frances Tiafoe, die 29ste staat op de wereldranglijst.

Ook nummer vijf van de plaatsingslijst, Daniil Medvedev, is door. De Rus won in vier sets van de Fransman Alexandre Muller (ATP-102): 6-7 (3), 7-6 (4), 6-4 en 7-5.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl