NOS Voetbal

De Ligt kampt met lichte klachten, Gravenberch maakt indruk tijdens Oranje-training

De winst op Roemenië heeft het chagrijn verdreven uit het trainingskamp van Oranje

Oranje-international Matthijs de Ligt trainde op de dag na de gewonnen EK-wedstrijd tegen Roemenië (3-0) voor zichzelf. De verdediger van Bayern München zou lichte klachten hebben. Hij deed in het AOK Stadion van Wolfsburg los van de wisselspelers wat loopoefeningen.

Bondscoach Ronald Koeman wisselde tegen de Roemenen Nathan Aké, Jerdy Schouten en Steven Bergwijn omdat ze lichte klachten hadden. Het drietal verscheen wel op het trainingsveld. Samen met de rest van de basisspelers, en Donyell Malen, fietsten ze wat uit, langs de rand van het veld.

Aké heeft al langer last van zijn rechterhamstring en liet eind vorige week een scan maken. In de groepswedstrijden tegen Polen en Oostenrijk haalde Koeman de verdediger van Manchester City ook eerder naar de kant.

Fanatiek en bevlogen

De wisselspelers stonden wel op het veld op voetbalschoenen en trainden onder leiding van assistent Michael Reiziger. Het ging er fanatiek en bevlogen aan toe.

De man die indruk maakte tijdens de training, was een speler die nog niet in actie kwam tijdens dit EK: Ryan Gravenberch. De mooiste goals in de verschillende partijvormen kwamen van zijn voet, tweemaal verschalkte hij de keeper met een stiftballetje.

Ook spits Joshua Zirkzee oogde scherp. Koeman zag het goedkeurend aan, maakte na afloop een praatje met de aanvaller van Bologna en verliet met hem als laatste het trainingsveld.

Programma

Oranje vloog dinsdagavond direct na de achtste finale in München terug naar Wolfsburg. Donderdag traint de selectie ter voorbereiding op de kwartfinale van zaterdag tegen Turkije nog een keer besloten.

Vrijdag vertrekt Oranje per trein naar speelstad Berlijn. In de groepsfase verloor het Nederlands elftal in de Duitse hoofdstad met 3-2 van Oostenrijk.

In het spoor van Oranje #12: Chillen met Virgil & we gaan (weer) naar Berlijn!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl