Tallon Griekspoor
NOS Sport

Alle Nederlanders direct in actie op Wimbledon, het volgende grote sportevenement

Britse hoffelijkheid, tennissers in maagdelijk wit op secuur gemaaide grasbanen en publiek dat via de beroemdste wachtrij ter wereld aan toegangskaarten komt. Kortom, het is vanaf vandaag weer tijd voor Wimbledon. En dat terwijl de sportliefhebber zich ook al verlekkert aan het EK voetbal en de Tour de France.

Op de eerste Wimbledon-dag komen direct alle Nederlandse deelnemers in het enkelspel in actie: Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus. Laatstgenoemde is waarschijnlijk als eerste aan de beurt.

Rus speelt de tweede partij vanaf 12.00 uur op baan 7 tegen de Chinese Yue Yuan. Van de Zandschulp staat - ook vanaf 12.00 uur - als derde gepland op baan 12 tegen de Brit Liam Broadey en Griekspoor is de vierde partij op baan 14 tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta.

Rus heeft al sinds 2012 (toen ze de derde ronde haalde) geen wedstrijd meer gewonnen op Wimbledon. Gras is ook niet haar favoriete ondergrond, zo verloor ze afgelopen weken in de eerste ronde van Rosmalen, Berlijn en Bad Homburg.

Ook van Van de Zandschulp kan weinig verwacht worden. Hij kwam de afgelopen twee weken niet in actie vanwege knieklachten en ondertussen heerst bij hem de twijfel of hij zijn tenniscarrière wel moet voortzetten, iets wat hij op Roland Garros naar buiten bracht.

Griekspoor is geplaatst in Londen, als 27ste, en hoopt net als bij de Australian Open en Roland Garros minstens de derde ronde te halen. In Rosmalen slaagde hij er niet in zijn titel te prolongeren, maar reikte hij wel weer tot de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl