Tallon Griekspoor vorig jaar op Wimbledon
NOS Sport

Griekspoor, Van de Zandschulp en Rus mogen niet klagen over loting Wimbledon

De Nederlandse tennissers die vanaf maandag in Londen meedoen aan Wimbledon hebben het bij de loting voor het befaamde grastoernooi niet slecht getroffen.

Tallon Griekspoor werd aan Pablo Carreno Busta gekoppeld. De nummer 28 van de wereld trof de 32-jarige Spanjaard, die ooit nummer 10 van de wereld was en door blessureleed afzakte naar plaats 796 op de wereldranglijst, één keer eerder. Carreno won toen, bij de Australian Open van 2022, in vijf sets.

Mocht Griekspoor de eerste twee ronden doorkomen, dan treft hij in de derde ronde mogelijk Jannik Sinner, de Italiaanse nummer een van de wereld.

Botic van de Zandschulp, de nummer 96 van de wereld, neemt het op tegen Liam Broady (146ste). De Engelsman, die van de organisatie een wildcard kreeg, won in 2022 in Tel Aviv het enige eerdere onderlinge duel.

Rus tegen Chinese

Arantxa Rus werd in Londen gekoppeld aan Yue Yuan, de mondiale nummer 38. Rus, die op de wereldranglijst zeventien plaatsen lager staat, speelde nog niet eerder tegen de 25-jarige Chinese. Mocht Rus de eerste ronde overleven, dan ontmoet ze mogelijk de als negende geplaatste Griekse Maria Sakkari.

Alle Nederlanders komen maandag al in actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl