Sinner poseert met de trofee
NOS Sport

Sinner wint grastoernooi Halle na zinderende finale en is klaar voor Wimbledon

Jannik Sinner heeft zondagmiddag het grastoernooi in het Duitse Halle op zijn naam geschreven. De Italiaan, sinds deze maand nummer één van de wereld, was in een enerverende finale te sterk voor zijn goede vriend Hubert Hurkacz: 7-6 (8), 7-6 (2).

Sinner en Hurkacz, die samen optrokken in het dubbelspel in Halle, maakten er een spannende finale van met enkele lange rally's en prachtige punten. Beide sets moesten uiteindelijk worden beslist met een tiebreak, omdat de tennissers in de hele partij al hun servicegames wonnen.

De zege op het grastoernooi in Halle, acht dagen voor het begin van Wimbledon, is een bevestiging van Sinners goede vorm. Eerder deze maand reikte hij op Roland Garros al tot de finale. Bovendien heeft de zege in Duitsland een historisch randje: Sinner is pas de tweede tennisser die dit als nummer één van de wereld lukte, na Roger Federer.

Sinner was na zijn zege in Halle uiteraard blij, maar dacht ook direct aan zijn vriendin, tennisster Anna Kalinskaya. Zij speelde verderop in Duitsland de finale van het WTA-toernooi van Berlijn, maar verloor die van de Amerikaanse Jessica Pegula.

"Mijn vriendin Anna verloor ondanks dat ze zes matchpoints had", toonde Sinner zich meelevend na het ontvangen van de beker voor zijn eigen toernooiwinst. "Ik baal heel erg voor haar, want ze heeft ook een geweldige week gehad."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl