Wekdienst 26/7
NOS Nieuws

Wekdienst 26/6: Taghi weer in de rechtszaal • Prinses Alexia jarig

Goedemorgen! Ridouan Taghi moet weer voorkomen en prinses Alexia viert vandaag haar negentiende verjaardag.

Eerst het weer: vandaag wordt het een zonnige zomerdag met temperaturen die oplopen naar 25 graden op de Wadden en lokaal 30 graden langs de oostgrens. Aan de kust steekt een wind van zee op en koelt het een aantal graden af.

Het weer van 26/6

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Ridouan Taghi verschijnt voor het eerst in de rechtszaal sinds de start van het hoger beroep in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Het hof zal met Taghi de situatie rondom zijn verdediging bespreken. Twee van Taghi's advocaten hebben recent de verdediging neergelegd.
  • Prinses Alexia is jarig. De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima viert haar negentiende verjaardag in huiselijke kring.
  • En na zeventien edities komt er vanavond een einde aan de Brabantse concerten van Guus Meeuwis. In het Philips Stadion in Eindhoven is het laatste concert van de finalereeks van Groots met een zachte G.

Dit is er vannacht gebeurd:

Julian Assange is op vrije voeten. De WikiLeaks-oprichter heeft een deal gesloten met de Amerikaanse justitie. Daarvoor was hij op het eiland Saipan in de Grote Oceaan. Assange is nu onderweg naar het Australische Canberra.

De 52-jarige Australiër bekende schuld in een van de achttien aanklachten die tegen hem liepen in de VS: samenzwering om geheime Amerikaanse nationale defensiedocumenten te verkrijgen en het openbaar maken. Hij krijgt daarvoor een straf van 62 maanden, gelijk aan de tijd die hij al heeft vastgezeten in Londen. Daardoor is hij per direct vrij.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een pijnlijke nederlaag gisteravond in Berlijn, waar Nederland met 3-2 verloor van Oostenrijk. Teleurgestelde fans druipen na de wedstrijd af:

Oranjefans druipen teleurgesteld af in Berlijn: 'Konden eerste worden'

Fijne woensdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl