Femke Bol komt als eerste over de finish op de 4x400 meter
NOS Sport

Technisch directeur Atletiekunie na medaillerecord: 'Was een fenomenaal toernooi'

Technisch directeur Vincent Kortbeek van de Atletiekunie kijkt met een uitermate positief gevoel terug op de Europese atletiekkampioenschappen, de meest succesvolle ooit voor Nederland. "Het was een fenomenaal toernooi."

De Nederlandse atleten haalden een recordaantal medailles binnen in Rome met drie gouden, vier zilveren en vijf bronzen plakken. Tot nu toe stond het record op acht medailles bij de EK van 2018 in Berlijn.

"Dat we meer dan die acht medailles konden bereiken, dat wisten we. Je moet het alleen wel doen. Er zitten echt wat verrassende medailles tussen."

Bonevacia springt eruit

Kortbeek werd het meest verrast door de prestatie van Liemarvin Bonevacia, die naar een bronzen medaille snelde op de 400 meter.

Acht jaar geleden deed Bonevacia dat ook al bij de EK in Amsterdam. Kortbeek: "Op 35-jarige leeftijd een medaille halen op een EK. Het in ongelofelijk wat die man heeft gedaan."

Technisch directeur Atletiekunie: 'Het is ongelofelijk wat Bonevacia heeft gedaan'

Kortbeek is vooral te spreken over de breedte van de ploeg. "Met de Nederlandse atletiek doen we op dit moment op zoveel verschillende disciplines mee. Naast die medailles hebben we ook flink wat top acht-plekken. We draaien echt goed mee in de top."

De voormalig olympisch bobsleeër ziet dat de estafetteonderdelen, waarop Nederland vier medailles haalde, ook een positief effect hebben op de individuele prestaties.

"Wat je ziet is dat mensen elkaar enorm motiveren. Bij de 4x400 bij de dames zie je dat naast Femke (Bol) en Lieke (Klaver) ook de andere dames ontzettend hard lopen. Dat zorgt in het team voor een hele mooie dynamiek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl