Zo'n tweeduizend politieagenten waren gisteren rond de finale aan het werk in Londen
NOS Nieuws

Tientallen aanhoudingen rond CL-finale Londen, feest in Madrid

Rond de Champions League-finale van gisteravond in Londen zijn 53 mensen opgepakt. Het overgrote deel van hen probeerde zonder kaartje het Wembley-stadion in Londen binnen te dringen. Vijf mensen werden gearresteerd omdat ze het veld hadden betreden.

De finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund werd gisteren vlak na het begin al stilgelegd door een paar pitch invaders, supporters die het veld op kwamen. Sommigen maakten selfies met spelers.

Volgens de Londense politie is de "overgrote meerderheid van de pogingen" om zonder ticket het stadion binnen te dringen, voorkomen. In totaal waren er meer dan 2000 agenten op de been om het evenement in goede banen te leiden.

Een van de veldbestormers werd met behulp van Dortmund-speler Sabitzer naar de grond geholpen:

Rond recente grote voetbalfinales waren er veel grotere problemen. Twee jaar geleden raakten 238 mensen gewond in Parijs rond de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool, 68 mensen werden opgepakt. Een jaar eerder, bij de EK-finale in Londen tussen Engeland en Italië, probeerden meer dan 2000 mensen zonder kaartje het stadion binnen te dringen.

Madrid viert feest

Vlak na het laatste fluitsignaal barstte het feest los in Madrid. Duizenden fans verzamelden zich bij de Cibeles-fontein, de plek waar Real Madrid altijd zijn successen viert. Ook daar was veel politie op de been, onder meer om het snel toegestroomde publiek te fouilleren. Voor zover bekend zijn er bij het feest geen grote incidenten gebeurd.

Real-fans in Madrid na het winnen van de Champions League

In Dortmund keken tienduizenden fans op grote schermen naar de finale, onder meer op de Hansaplatz in de binnenstad. Daar was de stemming aanvankelijk goed, maar toen Real de 2-0 scoorde werd het daar stil.

Direct na het laatste fluitsignaal vertrok een groot deel van de Dortmund-fans, terwijl anderen elkaar huilend in de armen vielen, schrijft de Duitse omroep WDR.

Teleurstelling bij fans op de Hansaplatz in Dortmund

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl