Hulpdiensten aan het werk bij het getroffen restaurant
NOS Nieuws

Vier gewonde Nederlanders vandaag terug uit Mallorca

Vier Nederlanders die donderdag gewond raakten toen bij een restaurant op Mallorca een dakterras instortte, vliegen vandaag terug naar Nederland. Een woordvoerder van de ANWB Alarmcentrale heeft dat bevestigd.

Donderdagavond raakten bezoekers van de Medusa Beach Club op het Spaanse eiland bedolven toen het dakterras naar beneden kwam. Vier mensen kwamen om het leven. Tientallen bezoekers raakten gewond, onder wie tien Nederlandse toeristen.

Vanuit het steunpunt van de ANWB in Barcelona is gisteren een hulpverlener op Mallorca aangekomen. Die medewerker helpt de Nederlandse slachtoffers bij het regelen van hun terugvlucht en heeft contact met hun families.

Geschikt om te vliegen

De vier Nederlanders die vandaag terugvliegen, zijn fit to fly verklaard door een plaatselijke arts, zegt de woordvoerder van de alarmcentrale. Het is de bedoeling dat de komende dagen meer Nederlanders terugkomen.

Eén van de gewonde toeristen is noodgedwongen waarschijnlijk nog wat langer op Mallorca. Die persoon ligt nog in het ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl