Dag na de instorting Mallorca
NOS NieuwsAangepast

Toeristen omgekomen na instorten dakterras Mallorca, meerdere Nederlanders gewond

Door het instorten van een dakterras van een restaurant op Mallorca gisteravond zijn twee Duitse vrouwen, een Spaanse vrouwelijke werknemer van het restaurant en een Senegalese man omgekomen. Zestien mensen raakten gewond, onder wie tien Nederlanders.

Waardoor het terras instortte, wordt nog onderzocht. "Maar alles wijst op een combinatie van een verouderde structuur en overbelasting", zegt een commandant van de brandweer op Mallorca.

Twee verdiepingen hoog

Een vriendengroep van tien Limburgers was in de bar toen het ongeluk gebeurde. Ze waren 's middags naar Mallorca gevlogen en gingen 's avonds voor de eerste keer uit eten. "Plots zakte het gebouw onder hun voeten weg en toen zijn ze twee verdiepingen omlaag gevallen met zijn allen", vertelt de vader van een van de Limburgers.

Zeven van de vrienden zijn naar het ziekenhuis gebracht met onder meer botbreuken. Een van hen is geopereerd. "Iedereen is bont en blauw. Ze hebben allemaal een flinke smak gemaakt. Gebroken armen en benen, hoofdletsel", vervolgt de vader. Maar "gek genoeg" zijn alle ouders gerustgesteld, want iedereen verkeert buiten levensgevaar.

"We beseffen verschrikkelijk goed dat anderen er slechter aan toe zijn. Onze kinderen zijn van het bovenste terras op het terras eronder gevallen. Een aantal kunnen dit niet navertellen."

Inwoners van Mallorca zijn geschrokken na het incident:

Inwoners Mallorca geschokt na instorten terras: 'Verschrikkelijk'

Het ongeluk gebeurde gisteravond in de Medusa Beach Club in hoofdstad Palma de Mallorca. De eigenaar is een Nederlander, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Over de oorzaak van de instorting is dus officieel nog niets bekend, maar aangenomen wordt dat het bovenste terras te zwaar belast was.

Ook onderzoekt de politie of de instorting het gevolg is van een recente renovatie. Op het Instagramaccount van het restaurant is gisteren nog een foto geplaatst met de tekst 'Totaal nieuw dakterras'.

Bekijk hieronder beelden van de ravage:

Eerste beelden instorting horecazaak Mallorca

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl