Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?
NOS Nieuws

Wekdienst 26/5: Herdenking Westerbork • 'Verloren' deel Hamelen te zien

Goedemorgen! In Westerbork worden vandaag in de Holocaust omgekomen Roma en Sinti herdacht. Slechts 31 van hen overleefden het vernietigingskamp Auschwitz.

Eerst het weer: De dag start op veel plekken met zon, maar er zijn ook sluierwolken. In de loop van de middag trekken vanuit het zuidwesten regen- en onweersbuien over het land. Het wordt 20 tot 23 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op het terrein van kamp Westerbork worden Sinti en Roma herdacht die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Vandaag precies tachtig jaar geleden werden vanuit Westerbork 245 Roma en Sinti naar concentratiekamp Auschwitz-Birkenau vervoerd. Slechts 31 van hen overleefden het vernietigingskamp.
  • In museum Beeld & Geluid in Hilversum is een verloren gewaande aflevering te zien van de tv-serie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? Het gaat om een van de vier afleveringen die onlangs werden gevonden toen het archief van een overleden technicus werd uitgeplozen.
  • Voetbalclubs FC Utrecht en Go Ahead Eagles spelen vanavond de finale van de play-offs. De winnaar plaatst zich voor de tweede voorronde van de Conference League.

Dit is er vannacht gebeurd:

Een brand in de binnenstad van Sneek heeft grote schade aangericht aan een uitgaansgelegenheid. Het vuur ontstond in het dak, dat grotendeels is ingestort. De rest van het pand heeft veel rook- en waterschade.

Alle bezoekers konden op tijd naar buiten komen. Uit voorzorg werd er veel mankracht ingezet omdat veel gebouwen daar dicht op elkaar staan. Iets voor 07.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Youp van 't Hek speelde gisteravond voor het laatst zijn afscheidsvoorstelling De laatste ronde! De cabaretier liet eerder al weten op zijn zeventigste te willen stoppen. Hij kreeg een lange staande ovatie:

Het laatste applaus voor Youp: 'Ik voel dat het klaar is'

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl