Draisma Dynamo en Visser Assen in duel in de Nederlandse eredivisie
NOS Sport

Nederland en België beginnen gezamenlijke volleybalcompetitie

Nederland en België slaan de handen ineen met een gezamenlijke volleybalcompetitie. Vanaf komend seizoen strijden de beste vier clubs van beide landen bij de mannen tegen elkaar, van februari tot en met april. Die korte competitie zal de BeNe Conference gaan heten.

De beste clubs op de ranglijst nemen het vervolgens ook tegen elkaar op in de BeNe Cup, een eendaagse wedstrijd in december. De eerste editie van deze nieuwe beker is al op 29 december van dit jaar. Het wordt een duel tussen de kampioenen van Nederland en België, gehouden in Den Bosch.

Bij het eendaagse evenement zullen ook de beste vrouwenteams van beide landen tegenover elkaar staan.

De nationale competities blijven gewoon bestaan. Die vormen het begin van het seizoen, van september tot en met februari. Play-offs in beide landen moeten aan het einde van het seizoen bepalen welke club met de nationale titel aan de haal gaat.

Een samenwerking tussen sportcompetities uit beide landen is niet uniek. Onder meer de Nederlandse en Belgische basketballers, handballers en ijshockeyers gingen de volleyballers voor met een gezamenlijke competitie.

"Deze ontwikkelingen zijn spannende stappen voorwaarts voor het volleybal," zegt Wijnand Geerdink, voorzitter van de Cooperatie Eredivisie Volleybal Nederland (CEVN). "Het is een uitgelezen kans om onze competities te versterken en de sport naar een hoger niveau te tillen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl