Arsenal op de zwarte sokken van Chelsea

Engelse topper begint te laat: Arsenal moet sokken kopen in fanshop Chelsea

In de Women's Super League heeft koploper Chelsea de topper tegen Arsenal met 3-1 gewonnen. De derby van Londen begon een half uur later, omdat Arsenal in witte kousen het veld op kwam, dezelfde kleur als de sokken van het thuistenue van Chelsea.

Omdat Arsenal geen andere kousen meehad, was de club uit Noord-Londen uiteindelijk gedwongen 'uit'-sokken van de rivaal te kopen in de fanshop. Logo's van Chelsea en de sponsor werden met zwarte tape afgeplakt.

In de eerste helft kwam Arsenal op een pijnlijke achterstand, al na 32 minuten stond het 3-0 op Stamford Bridge, waar 33.000 toeschouwers aanwezig waren. Lauren James en tweemaal Sjoeke Nüsken scoorden voor Chelsea, aanstaande dinsdag tegenstander van Ajax in de Champions League.

Ondanks een laat eigen doelpunt van Catarina Macario, die een schot van Kim Little ongelukkig van richting veranderde, werd het in de slotfase niet meer spannend. Bij Arsenal stond Victoria Pelova in de basis en ontbrak Vivianne Miedema met een blessure.

Victoria Pelova in sokken van Chelsea tegen Chelsea

Chelsea heeft zes punten voorsprong op Arsenal. Nummer twee Manchester City is nu de grote concurrent in de titelstrijd. Die ploeg heeft met een duel minder gespeeld drie punten achterstand.

Lyon nadert titel

Danielle van de Donk en Damaris Egurrola stevenen met Olympique Lyonnais af op de titel in de Franse competitie. Vrijdagavond won de ongenaakbare koploper met 4-0 van FC Fleury. Van de Donk speelde de hele wedstrijd, Egurrola viel tijdens de tweede helft, bij een 2-0 voorsprong, in.

Lyon staat, met nog vijf wedstrijden voor de boeg, tien punten voor op concurrent Paris Saint-Germain. De Parijzenaars, met Lieke Martens en Jackie Groenen in de gelederen, komen zaterdag in actie tegen Saint-Etienne.