Vivianne Miedema in duel met de Spaanse Aitana Bonmati
NOS Voetbal

Miedema enkele weken uit roulatie na 'kleine knieoperatie'

Vivianne Miedema staat opnieuw enkele weken aan de kant. De aanvalster van Arsenal en het Nederlands elftal moet, zo liet haar clubcoach Jonas Eidevall weten, een 'kleine knieoperatie' ondergaan.

Miedema gaat maandag onder het mes. "Dit is natuurlijk niets in vergelijking met mijn eerdere zware knieblessure die me bijna een jaar aan de kant hield. Maar natuurlijk komt dit weer hard aan", schrijft de spits in haar column in het AD.

"Ik was net op de weg terug en voelde me mentaal en fysiek steeds sterker worden. Straks ben ik weer veroordeeld tot de gym. Het is moeilijk en frustrerend. Wanneer stopt dit voor mij?"

De 27-jarige spits moest het WK van vorig jaar aan zich voorbij laten gaan nadat ze eind 2022 de voorste kruisband van haar linkerknie had gescheurd. Afgelopen oktober maakte ze haar rentree op het voetbalveld, maar sindsdien heeft ze nog geen volledige wedstrijd kunnen spelen.

Het gaat om dezelfde knie. "Toen ik zwaar geblesseerd raakte aan mijn kruisband, scheurde ook de meniscus. Tijdens de eerdere operatie is het gehecht, maar nu heb ik er toch weer last van", legt de aanvaller uit.

Al niet tegen Spanje

Miedema miste woensdag de troostfinale van het Nederlands elftal in de Nations League tegen Duitsland (0-2), waarin een olympisch ticket op het spel stond. In de met 3-0 verloren halve finale tegen Spanje wel van de partij, maar werd ze in de rust gewisseld.

Het Nederlands elftal moet begin april alweer aan de bak voor de kwalificatie voor het EK van 2025 in Zwitserland. De tegenstanders in de groep zijn nog niet bekend: de loting is volgende week dinsdag (5 maart).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl