Vivianne Miedema
NOS VoetbalAangepast

Miedema en Pelova missen cruciaal duel om olympisch ticket: 'Wordt weer een puzzel'

Vivianne Miedema en Victoria Pelova komen morgen niet in actie in de belangrijke Nations League-wedstrijd tegen Duitsland, waarin Oranje strijdt om het laatste ticket voor de Olympische Spelen. Beide speelsters zijn niet fit genoeg en hebben de selectie van het Nederlands elftal verlaten.

Ze zijn nu onderweg naar Londen, naar hun club Arsenal. Gistermiddag hakte bondscoach Andries Jonker de knoop door.

Een pittige beslissing, aldus Jonker. "Ze waren enorm teleurgesteld. We hebben er alles aan gedaan ze erbij te houden."

Jonker: 'Miedema en Pelova waren enorm teleurgesteld'

Beide speelsters trainden een deel van vorige week al apart van de groep. Pelova werd in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Spanje buiten de selectie gehouden. Wat er precies met haar aan de hand is, is niet duidelijk.

De middenveldster werd anderhalve week geleden bij Arsenal in de rust gewisseld vanwege een lichte blessure en is in die toestand naar Oranje gegaan.

Jonker: "We hebben Victoria erbij gehouden in de hoop dat ze misschien die tweede wedstrijd kon halen. Dat haalde ze niet. Vivianne was de vorige wedstrijd fit, nu niet."

Miedema speelde vrijdag tegen Spanje maar één helft. Bij Arsenal heeft ze ook nog geen negentig minuten kunnen spelen sinds ze terug is van haar zware knieblessure.

Puzzel

Jonker heeft weer een puzzel te leggen voor het cruciale duel tegen Duitsland. Daniëlle van de Donk is ziek en trainde vandaag niet mee. Lineth Beerensteyn en Shanice van de Sanden trainden vandaag apart.

Gaat Jonker extra speelsters oproepen, om het aantal aanvallend ingestelde speelsters dat niet fit is, op te vangen?

"Ik hou er wel rekening mee. Straks gaan we tellen en de balans opmaken en indien nodig zullen we één of twee speelsters erbij uitnodigen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl