Coco Gauff
NOS SportAangepast

Gauff viert verjaardag met eenvoudige zege op Mertens in Indian Wells

Coco Gauff heeft zichzelf een mooi verjaardagscadeau bezorgd. Op het sterk bezette hardcourttoernooi van Indian Wells luisterde het Amerikaanse tennistalent haar twintigste verjaardag op met een eenvoudige zege in de achtste finales op de Belgische Elise Mertens: 6-0, 6-2.

Gauff speelde haar beste tennis tot nu toe in Indian Wells. Ze was binnen het uur klaar met Mertens, die in de vierde ronde nog had afgerekend met de weer in het proftennis teruggekeerde Naomi Osaka. Gauff dwong de Belgische, die maar 4 winners sloeg, tot 21 onnodige fouten.

Navarro verrast Sabalenka

Gauffs landgenote Emma Navarro zorgde eerder op de dag voor een flinke verrassing door Aryna Sabalenka uit te schakelen. De nummer 23 van de wereld versloeg in de achtste finales de mondiale nummer twee uit Belarus in drie sets: 6-3, 3-6, 6-2.

Navarro sprong efficiënter om met haar kansen. Ze verzilverde vier van de vijf breakpoints. Australian Open-winnares Sabalenka kreeg een breekkans meer, maar miste er vier.

De 22-jarige Navarro maakte vorig jaar april haar entree in de top honderd, speelde drie maanden later haar eerste finale, die ze verloor, en veroverde in januari in Hobart haar eerste titel. Ze boekte tegen Sabalenka haar eerste zege op een speelster uit de top vijf van de wereld.

In het mannen-enkelspel belandde de Italiaan Luca Nardi een dag na zijn sensationele zege op Novak Djokovic weer met beide benen op de grond. Hij verloor in de achtste finales met 4-6, 3-6 van de als zeventiende geplaatste Amerikaan Tommy Paul.

In de bovenste helft van het schema is ook Holger Rune door naar de laatste acht, maar makkelijk ging dat niet. Tegen de Amerikaan Taylor Fritz verloor de Deen de eerste set met 6-2 en overleefde hij in de tweede set een matchpoint. Vervolgens trok Rune de partij alsnog naar zich toe: 2-6, 7-6 (2), 6-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl