NOS Sport

Djokovic verliest in Indian Wells van onbekende Italiaan: 'Het is een wonder'

Djokovic verliest in Indian Wells van onbekende Nardi: 'Een wonder'

Novak Djokovic is verrassend uitgeschakeld bij het prestigieuze masterstoernooi van Indian Wells. De Servische nummer één van de wereld verloor in Californië in de derde ronde van de onbekende Italiaan Luca Nardi: 4-6, 6-3, 3-6.

De pas 20-jarige Nardi is de nummer 123 van de wereldranglijst. Hij mag als 'lucky loser' in Indian Wells meedoen, omdat de Argentijnse qualifier Tomas Martin Etcheverry zich voor het toernooi met een blessure had teruggetrokken.

Italianen liggen Djokovic niet

Italianen blijken 24-voudig grandslamwinnaar Djokovic de laatste tijd niet te liggen. Bij de Australian Open begin dit jaar werd hij in de halve finale uitgeschakeld door Jannik Sinner, de latere winnaar in Melbourne. Van zijn laatste zeven partijen tegen Italianen verloor de Serviër er vijf, waarvan drie tegen Sinner.

Zijn deelname in Indian Wells was voor Djokovic zijn eerste optreden sinds de Australian Open. In de eerste ronde had hij een bye, waarna de Serviër in de tweede ronde danig op de proef werd gesteld door de Australiër Aleksandar Vukic.

Die partij won Djokovic nog in drie sets. Maar tegen Nardi ging het mis voor de vijfvoudig winnaar van het toernooi, die voor het eerst in vijf jaar weer actief was in de Californische woestijn.

"Hij had niets te verliezen en speelde geweldig", probeerde Djokovic de onverwachte nederlaag te verklaren. "Ik was meer verbaasd over mijn eigen niveau. Dat was heel beroerd. Hij had een topdag, ik een hele slechte."

Ongeloof bij Nardi

Nardi kon zijn geluk niet op. "Vóór deze avond kende niemand mij", stamelde de jonge Italiaan na zijn overwinning. "Ik denk dat het echt een wonder is. Ik ben iemand die buiten de top honderd van de wereld staat en nu versla ik Novak. Krankzinnig."

De Italiaan heeft zelfs een poster van Djokovic op zijn kamer hangen, vertelde hij. "Elke avond als ik naar bed ga, kijk ik ernaar. Ik denk dat ik dat zeker zal blijven doen... Ik maak een grapje, maar ik denk dat ik hem zal bewaren."

Nardi is de laagst geplaatste speler ooit die van Djokovic heeft gewonnen op een grandslamtoernooi of masterstoernooi. In 2008 deed de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson dat in Miami als nummer 122 van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl