Tallon Griekspoor in actie op het toernooi van Indian Wells
NOS Sport

Woedende Griekspoor door Zverev uitgeschakeld op tennistoernooi van Indian Wells

Tallon Griekspoor is in de derde ronde uitgeschakeld op het tennistoernooi van Indian Wells. De Nederlander verloor in twee sets van de sterke Duitser Alexander Zverev: 6-7 (7), 3-6.

Griekspoor, de nummer 27 van de wereld, hield de Duitse mondiale nummer 6 in de eerste set goed bij. Sterker nog, Griekspoor kreeg in de beslissende tiebreak twee setpunten, waarvan één op zijn eigen opslag, maar Zverev draaide het om.

Griekspoor werd het allemaal even te veel toen Zverev de eerste set binnensleepte. Met acht ferme slagen beukte de woedende Griekspoor zijn racket kapot op het hard court.

Griekspoor slaat racket aan gort na verloren eerste set tegen Zverev

In set twee, die wat later begon omdat de restjes van Griekspoors racket nog moesten worden opgeruimd, had de Nederlander de rust weer wat terug en gingen de twee lang gelijk op. Tot aan de zevende game, toen Zverev Griekspoor twee keer op rij brak. Na een uur en 45 minuten was het gedaan.

Verliezen van Zverev is geen schande. De Duitser begon het jaar zeer sterk met een halvefinaleplaats bij de Australian Open. Zverev treft in de achtste finales van Indian Wells de Australiër Alex de Minaur. De winnaar van die partij treft mogelijk Carlos Alcaraz. Griekspoor gaat naar huis.

Alexander Zverev verslaat Tallon Griekspoor op het toernooi van Indian Wells

Griekspoor won in zijn carrière twee titels, maar hij wacht in de masterstoernooien nog op zijn echte doorbraak. Vorig jaar haalde Griekspoor op het masterstoernooi van Parijs de laatste zestien, zijn beste resultaat op dat niveau.

Vijfde grandslamtoernooi

Op Indian Wells liet Griekspoor opnieuw goed spel zien. Dat is een opsteker, want het toernooi wordt ook wel het vijfde grandslamtoernooi van het jaar genoemd.

Dat is vanwege het immense stadion van 16.000 plaatsen, de beste faciliteiten en het vooruitstrevende karakter van het toernooi. Zo was Indian Wells het eerste toernooi met een Hawk-Eye-systeem.

Ook doet jaarlijkse vrijwel de gehele tennistop mee. Zo komen later vandaag de Deen Holger Rune (ATP-7) en de Noor Casper Ruud (ATP-9) de baan op. Ook Novak Djokovic (ATP-1), Carlos Alcaraz (ATP-2) en Jannik Sinner (ATP-3) zitten nog in het toernooi.

Carlos Alcaraz verslaat Felix Auger-Aliassime op de Indian Wells

Alcaraz versloeg zondagavond in een volgens hemzelf "bijna perfecte" partij de Canadees Felix Auger-Aliassime (6-2, 6-3). De dit jaar nog ongeslagen Sinner rekende af met de Duitser Jan-Lennard Struff (6-3, 6-4).

De Amerikaan Ben Shelton versloeg zondagnacht de Argentijn Francisco Cerúndolo in drie sets (7-6 (5), 3-6, 7-6 (5)) en is de volgende tegenstander van Sinner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl