Carlos Alcaraz viert een punt tegen Fabian Marozsan
NOS Sport

Alcaraz, Sinner en Swiatek eenvoudig ronde verder in Indian Wells

De Spanjaard Carlos Alcaraz heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het masterstoernooi in Indian Wells. De titelverdediger en huidig nummer twee van de wereld won eenvoudig met 6-3, 6-3 van Fábián Marozsán.

De Hongaar (ATP-58) had vorig jaar op het masterstoernooi van Rome nog voor een enorme stunt gezorgd door Alcaraz in twee sets te verslaan. Ook ditmaal leek hij het de Spanjaard bij vlagen lastig te maken.

Zo kon hij qua snelheid prima meekomen in de rally's, maar Alcaraz was constanter en speelde op de belangrijke momenten zijn beste spel.

"Om eerlijk te zijn was ik best nerveus voor de wedstrijd", erkende Alcaraz na afloop. "Ik weet nog dat ik geen enkele kans had in die wedstrijd in Rome. Vandaag wist ik wat ik beter moest doen."

De Duitser Alexander Zverev is de tegenstander van Alcaraz in de kwartfinales.

Achttien op rij voor Sinner

Jannik Sinner staat ook in de kwartfinales na een 7-6 (4), 6-1 overwinning op Ben Shelton. De Italiaan boekte tegen de Amerikaan zijn achttiende zege op rij.

Jannik Sinner in zijn partij tegen Ben Shelton

De winnaar van de Australian Open en het ABN Amro Open kreeg in de eerste set al een setpoint op 5-4, maar Shelton wist er nog een tiebreak uit te slepen. Toen Sinner die naar zich had toegetrokken, bleek de wedstrijd gespeeld.

Na een snelle 3-0 voorsprong in de tweede set wist Shelton nog een game te pakken voordat Sinner de wedstrijd op love uitserveerde.

In de volgende ronde treft Sinner de Tsjech Jiri Lehecka. De nummer 32 van de wereld verraste Stefanos Tsitsipas (ATP-11) in twee sets: 6-2, 6-4.

Swiatek wint en treft Wozniacki

Iga Swiatek sloeg zich moeiteloos naar de kwartfinales in het vrouwentoernooi. De Poolse nummer 1 van de wereld won in de vierde ronde in twee sets van Joelia Poetintseva uit Kazachstan: 6-1, 6-2.

Iga Swiatek viert een punt tegen Joelia Poetintseva

De Deense Caroline Wozniacki, voormalig nummer 1 van de wereld, is haar volgende tegenstander. Zij versloeg de Duitse Angelique Kerber in twee sets: 6-4, 6-2.

De 22-jarige Poolse kijkt uit naar de partij tegen Wozniacki, die vorig jaar haar rentree maakte. "Ze is een heel ervaren speelster. Ik vind dat ze heel goed speelt na haar zwangerschapspauze. Ik heb veel respect voor haar en het wordt een mooie wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl