NOS Voetbal

Bosz zet streep onder veelbesproken penaltymoment: 'Ik verander het niet meer'

Verliezen is nieuw voor PSV, maar: 'Dit weekend staan we er gewoon weer'

PSV-trainer Peter Bosz is tot bedaren gekomen. Na woensdag zijn woede te hebben geventileerd over een niet gegeven penalty in de verloren bekerwedstrijd tegen Feyenoord wil de coach het veelbesproken moment nu niet meer bespreken. "Ik ga het niet meer veranderen. Ik heb er daarom een streep onder gezet."

Uiteraard werd Bosz er op een persconferentie in aanloop naar het eredivisieduel met Almere City wel herhaaldelijk naar gevraagd. De KNVB liet weten het moment mee te nemen in de evaluatie, maar de trainer kan daar niks meer mee. "Jullie hebben het zelf gezien. Ik ga er niks meer over zeggen. De blik moet nu op Almere City."

Bosz kon niet ontkennen dat er in zijn spelersgroep nog emoties heersen na de nederlaag tegen Feyenoord. "Het is nieuw voor ons dat we verliezen, hè. Het is logisch dat ze er emotioneel op reageren en dat is helemaal niet erg. Na de eerdere nederlaag tegen Arsenal in de Champions League hebben we laten zien hoe sterk we zijn. Hopelijk gebeurt dat nu weer."

'Niet in het negatieve blijven hangen'

Na zeventien overwinningen op rij in de competitie volgde afgelopen week een gelijkspel bij FC Utrecht en dus een nederlaag bij Feyenoord. Bosz denkt niet dat het zijn team dwars zal zitten tegen Almere City.

"Deze groep is het gewend om twee keer in de week te spelen. Dat kun je alleen maar goed doen als je je focust op de volgende wedstrijd. Als je terugblikt, leidt het je juist af. Natuurlijk is het makkelijker als je wint, maar als je wint, ligt ook gemakzucht op de loer. We moeten nu ook niet in het negatieve blijven hangen."

Ook Feyenoord-trainer Arne Slot werd vandaag weer gevraagd naar de penalty.

Slot nogmaals over niet gegeven PSV-penalty: 'Zeker niet bevoordeeld in Kuip'

Tegen Almere moet PSV het nog even zonder Joey Veerman stellen. Hij traint weer mee, maar dit weekend komt nog te vroeg voor de Volendamse middenvelder. Malik Tillman is niet ongeschonden uit de strijd gekomen tegen Feyenoord. "Zijn blessure is niet erg, maar ik ga geen risico nemen met hem. Hij is er dus niet bij."

Yorbe Vertessen daarentegen is (nog) wel van de partij, hoewel hij nadrukkelijk in de belangstelling staat van Union Berlin. "Na de wedstrijd zullen we zien of hij er dan ook nog is", zei Bosz.

'Klopp is een fenomeen'

Tijdens de persconferentie ging de trainer ook nog in op het aangekondigde vertrek van Jürgen Klopp bij Liverpool. Bosz heeft grote bewondering voor de Duitser. "Hij is een fenomeen. Ik heb bij Dortmund gewerkt, waar hij ook trainer was. Zijn geest waarde toen nog altijd rond bij de club."

Bosz vindt bij Liverpool stoppende Klopp fenomeen: 'Snap dat energie op is'

"Hij ging van het kleine Mainz naar Dortmund, haalde de Champions League-finale en ging daarna naar het grote Liverpool. Daar speelde hij weer Champions League-finales en won hij. Daar moet je diep respect voor hebben."

Klopp gaf bij Liverpool aan dat zijn energie op is. Dat begrijpt de PSV-trainer wel. "Het is een grote club en de druk is daar immens. Daarnaast geeft hij ook veel energie. Maar meestal is het andersom, hè? Dan zegt het bestuur dat de energie op is, haha."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl