Geert Wilders (PVV) komt aan voor de vervolggesprekken met informateur Ronald Plasterk.

Vanavond op tv: Discussie koranverbranding • Laatste nieuws uit politiek Den Haag • Nieuw geweld in Midden-Oosten • Strijd om Zuid-Chinese Zee

Eerste Kamer buigt zich opnieuw over spreidingswet

De VVD in de Eerste Kamer zal de spreidingswet toch steunen. Daarmee is er een meerderheid voor de wet van demissionair staatssecretaris Van der Burg. Uitgangspunt van de wet is dat asielzoekers beter over de gemeenten in Nederland worden verdeeld, desnoods met dwang. De wet werd in oktober aangenomen door de Tweede Kamer, maar de kans leek groot dat de senaat hem zou verwerpen.

Verder gingen vandaag ook de gesprekken verder tussen PVV, VVD, NSC en BBB over een nieuw kabinet. We bespreken alle ontwikkelingen in Den Haag met onze politiek verslaggever Arjan Noorlander.

VVD Eerste Kamer steunt spreidingswet

Een koran verbranden: mag en kan dat?

Pegida-voorman Edwin Wagensveld wilde afgelopen weekend een koran verbranden in Arnhem. De politie moest ingrijpen toen het tot een confrontatie kwam met tegendemonstranten. Meerdere agenten en de Pegida-voorman lichtgewond. Nu rijst de vraag: wat had burgemeester Marcouch kunnen of moeten doen om dit te voorkomen? In hoeverre vallen koranverbrandingen onder het demonstratierecht? Te gast is Said Bouharrou, van het Contactorgaan Moslims & Overheid.

Moskeeën: Verbied koranverbranding

Laatste aflevering over Indo Pacific

In de laatste aflevering van onze serie over de Indo Pacific zoomen we in op de Zuid-Chinese Zee. Die zee is een belangrijke handelsroute. China probeert zijn macht daar te vergroten, tot ongenoegen van landen als Maleisië, Vietnam en de Filipijnen die ook aan die zee liggen. We spreken erover met China-correspondent Sjoerd den Daas.

Van wie is de Zuid-Chinese Zee?

Iran valt 'terroristische doelen' aan in Irak en Syrië

De Iraanse Revolutionaire Garde heeft raketaanvallen uitgevoerd op doelen in Irak en Syrië. Naar eigen zeggen waren de aanvallen gericht op een 'spionnenhoofdkwartier' van de Israëlische inlichtingendienst Mossad.

Dat Mossad-hoofdkwartier zou in de Iraakse Koerdistan-regio in de buurt van de stad Erbil hebben gestaan. Het is onduidelijk of dit klopt. Iran viel ook doelen in Syrië aan, daar was de terreurorganisatie IS het doelwit.

Iraanse raketaanvallen op 'spionagecentra' Mossad?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl