Daniil Medvedev is door naar de tweede ronde
NOS Sport

Medvedev door op Australian Open, Tsitsipas maakt prachtig punt

Een van de favorieten van de titel op de Australian Open, Daniil Medvedev, heeft maandag geen enkele fout gemaakt. De finalist van 2021 en 2022 had het niet makkelijk tegen de Fransman Terence Atmane, maar de opponent moest in de vierde set de strijd staken.

Medvedev verloor de eerste set tegen de Fransman, maar herstelde zich daarna keurig met twee gewonnen sets. In de vierde set brak de Rus zijn tegenstander meteen, maar Atmane kon niet door. Hij moest opgeven met kramp.

Tsitsipas verbaast zijn tegenstander

Stefanos Tsitsipas had eveneens vier sets nodig tegen de Zizou Bergs (5-7, 6-1, 6-1, 6-3). De nummer zeven van de wereld moest aan het begin van de wedstrijd toezien hoe de Belg, die als lucky loser mag meedoen aan de Australian Open als vervanger van de geblesseerde Italiaan Matteo Berrettini, er met de eerste set vandoor ging.

Tsitsipas draaide de partij om met een break aan het begin van de tweede set op een wijze die zijn tegenstander perplex deed staan. Bergs sloeg een volley met zo veel backspin dat de bal over het net naar zijn eigen helft terugstuiterde.

Deuce leek in de maak, maar dat was buiten de snelheid en inventiviteit van Tsitsipas gerekend. Die reikte met zijn racket over het net om alsnog het punt te maken.

Andy Murray kende in zijn carrière prachtige wedstrijden op de Australian Open, hij haalde zelfs vijf keer de finale. Maar dit jaar mocht het niet zo zijn. Tegen de Argentijn Tomás Martín Etcheverry ging de Schot in drie sets ten onder: 6-4, 6-2 en 6-2.

De verloren wedstrijd is mogelijk zijn laatste op de Australian Open ooit. De 36-jarige Murray gaf al eerder aan na te denken over het beëindigen van zijn carrière. "Het is absoluut een mogelijkheid dat dit de laatste keer was. In vergelijking met de wedstrijden die ik hier vorig jaar speelde heb ik nu een totaal ander gevoel. Ik zou willen dat ik het publiek er meer bij kon betrekken, maar ik was gewoon teleurgesteld over de manier waarop ik speelde."

Ook voormalig Australian Open-winnaar Stan Wawrinka bewaart geen goede herinneringen aan de editie van 2024. De winnaar van 2014 verloor in vijf sets van Adrian Mannarino (4-6, 6-3, 7-5, 3-6 en 0-6).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl