Marketa Vondrousova snel klaar in Melbourne
NOS Sport

Wimbledon-kampioene Vondrousova al na één ronde klaar, ook Osaka uitgeschakeld

De Australian Open is op de tweede dag van het grandslamtoernooi twee in het oog springende speelsters kwijtgeraakt in het vrouwenenkelspel.

Tweevoudig winnares Naomi Osaka verloor van de Franse Caroline Garcia: 6-4, 7-6 (2). Ook regerend Wimbledon-kampioene Marketa Vondrousova werd uitgeschakeld. Zij werd in twee sets verslagen door de Oekraïense Dajana Jamstremska (6-1, 6-2).

De 26-jarige Osaka maakte twee weken geleden haar rentree op de tennisbaan nadat ze in juli was bevallen van een dochter. In Melbourne speelde de Japanse wel een goede partij, maar moest ze haar meerdere erkennen in Garcia. "Deze wedstrijd bewijst dat het goed met me gaat en dat het alleen maar beter gaat", zei ze na afloop.

Het betekende wel de vroegste uitschakeling ooit op de Australian Open voor Osaka.

Vondrousova niet fit

Vondrousova, de Tsjechische nummer zeven van de wereld, verscheen niet geheel fit in de John Cain Arena. Vorige week meldde de 24-jarige tennisster zich met een heupblessure af voor het voorbereidingstoernooi in Adelaide en ook in Melbourne leek ze nog niet helemaal de oude te zijn. Ze verloor meteen haar eerste servicegame en keek al snel tegen een 5-0 achterstand aan.

Dajana Jastremska juicht na haar overwinning

Het was niet zo dat de overwinning van Jastremska daar helemaal aan toe te schrijven was. De nummer 93 van de wereld maakte ook indruk met in totaal 26 winners. Door haar goede spel kon ze voor de vierde keer in haar carrière een zege boeken op een speelster uit de mondiale top tien.

Gauff ook door

US Open-winnares Coco Gauff begon wel solide aan het toernooi in Melbourne. Zij stond maar drie games af in de partij tegen de Slowaakse Anna Karolína Schmiedlová ( 6-3, 6-0) en was na een uur al klaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl