NOS Sport

Titelhoudster Sabalenka gunt Duitse qualifier één game op Australian Open

Aryna Sabalenka heeft laten zien dat ze vastberaden is om haar in 2023 gewonnen Australian Open-titel met succes te verdedigen. De mondiale nummer twee uit Belarus gunde de Duitse qualifer Ella Seidel in de eerste ronde één game: 6-0, 6-1.

Sabalenka was vorig jaar zeven weken de nummer één van de wereld en moest die positie daarna weer afstaan aan Iga Swiatek. De tennisster uit Belarus geldt in Melbourne als belangrijkste uitdager van de als eerste geplaatste Poolse. De twee kunnen elkaar pas in de finale tegenkomen.

Aryna Sabalenka

Seidel werd door Sabalenka van het kastje naar de muur gestuurd in de Rod Laver Arena, totdat de Duitse op 6-0, 5-0 pardoes haar eerste game won. Sabalenka had vervolgens even moeite om de partij af te maken, maar op het vierde matchpoint was het wel raak.

In de volgende ronde speelt Sabalenka tegen de pas 16-jarige Brenda Fruhvirtova. De qualifier uit Tsjechië was met 2-6, 6-4, 6-3 sterk sterk voor de Roemeense Ana Bogdan. Naast Fruhvirtova haalde nog een 16-jarige speelster de volgende ronde: de Russin Alina Kornejeva.

Het is voor het eerst sinds Wimbledon in 2007 dat twee tennissters van 16 jaar in de twee ronde van een grandslamtoernooi staan. Dat waren toen Tamira Paszek en Caroline Wozanicki.

Wozniacki terug in Melbourne

Die laatste behaalde bij haar terugkeer op de Australian Open zonder veel inspanning de tweede ronde. De winnares van 2018 leidde met 6-2, 2-0 toen de Poolse Magda Linette, die in 2023 verrassend de halve finales haalde in Melboure, geblesseerd opgaf.

Caroline Wozniacki

Wozniacki maakte vorig jaar haar rentree, nadat ze een aantal jaar van het tennis afscheid had genomen.

De 33-jarige Deense bracht een dochter en zoon ter wereld en wil nu kijken wat ze nog in haar mars heeft. "Zelfs als ze Djokovic op televisie zien, zeggen ze dat ze mama op televisie is, maar als het Novak is, laat ik ze dat graag denken", lachte Wozniacki na haar partij.

Wozniacki speelt in de tweede ronde tegen de Russin Maria Timofejeva.

Sakkari wint eindelijk weer op grandslamtoernooi

Toptienspeelster Maria Sakkari won na eersterondenederlagen op de US Open, Wimbledon en Roland Garros eindelijk weer een partij op grandslamniveau.

De Griekse mondiale nummer acht van de wereld versloeg de Japanse Nao Hibino: 6-4, 6-1. Sakkari reikte in 2023 tot de derde ronde van de Australian Open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl