Willem II viert de goal

Hilterman loodst Willem II naar derbyzege op NAC, Groningen buigt achterstand om

Willem II heeft de Brabantse derby met NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie met 2-1 gewonnen. Jeredy Hilterman deed zijn oude ploeg pijn door beide doelpunten van Willem II voor zijn rekening te nemen.

De club uit Tilburg sluit het kalenderjaar af als koploper in de eerste divisie, met 45 punten uit twintig wedstrijden. Nummer twee Roda JC, net als Willem II al in het bezit van een periodetitel, volgt op zeven punten achterstand, hoewel de ploeg uit Kerkrade deze speelronde nog in actie moet komen.

NAC Breda staat momenteel op de achtste plaats van de ranglijst en kan voor de winterstop nog worden ingehaald door FC Dordrecht en FC Eindhoven, mits die clubs hun thuisduels zaterdag winnen van respectievelijk FC Emmen en Jong Ajax.

Goed weggekomen met geel

Hilterman zette Willem II binnen tien minuten op voorsprong. De 25-jarige aanvaller werd in het strafschopgebied van NAC volledig vrijgelaten door de verdediging en kon de bal van dichtbij in het doel koppen. Zestig tellen later kwam Hilterman goed weg met een gele kaart na een stevige tackle.

Na iets meer dan een half uur verdubbelde Hilterman de voorsprong uit een counter. Wederom stond de aanvaller vlak voor het doel van NAC helemaal vrij en met wat geluk kon hij de bal van dichtbij binnenschieten.

Jeredy Hilterman viert zijn tweede doelpunt met de bank van Willem II

In de negentigste minuut maakte Thomas Marijnissen namens NAC de aansluitingstreffer. Met ruim zes minuten blessuretijd was de spanning in het duel terug, maar de ploeg uit Tilburg verdedigde de voorsprong met succes.

Groningen buigt achterstand om

FC Groningen had in de eigen Euroborg de nodige moeite met Jong FC Utrecht, de huidige nummer zeventien van de competitie. De 'Trots van het Noorden', afgelopen seizoen gedegradeerd uit de eredivisie, keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan.

In de tweede helft boog FC Groningen de achterstand om in een 2-1 zege door doelpunten van Laros Duarte en Romano Postema. Het doelpunt van de 26-jarige Duarte was van grote klasse. Hij schoot een vrije trap snoeihard in de verre bovenhoek.

Laros Duarte van FC Groningen viert zijn treffer

SC Cambuur blameerde zich met een 3-1 nederlaag bij nummer negentien FC Den Bosch. Dat boekte pas zijn vierde zege, en de eerste sinds 29 september.

Eerder op de avond ging er wegens hevige regenval en een onbespeelbaar veld een streep door het duel tussen De Graafschap en Jong PSV. Het is nog niet bekend wanneer die wedstrijd wordt ingehaald.