Mike Snoei, trainer van Telstar, baalt

NAC, Telstar en Helmond struikelen over amateurs in eerste ronde KNVB-beker

Drie profclubs zijn dinsdagavond in de eerste ronde van de KNVB-beker gestruikeld over een amateurploeg. De meest in het oog springende uitslag was de 1-0 nederlaag die NAC Breda leed in Katwijk bij Quick Boys, dat uitkomt in de tweede divisie.

Middenvelder Nick Broekhuizen maakte in de 25ste minuut voor rust de enige treffer van de wedstrijd die nog een tijdje werd stil gelegd door onweer, net als Noordwijk-ADO Den Haag, een ander duel aan de kust.

Ook Telstar exit

Telstar sneuvelde tegen GVVV, dat in Veenendaal met 1-0 won door een doelpunt van invaller Jonathan Vergara Berrio. Dat overkwam ook Helmond Sport, dat met 3-1 werd uitgeschakeld door Spakenburg, de reuzendoder van het vorige bekertoernooi.

Opvallend waren verder de drie treffers van Pelle van Amersfoort voor Heerenveen in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen VVV. Ook de Noor Kornelis Hansen maakte er drie voor Almere City, dat met maar liefst met 8-1 won bij OJC Rosmalen.

Dominik Oroz scoort met een kopbal en redt Vitesse bij Groene Ster

Vitesse ontsnapte bij de amateurs van RKSV Groene Ster door een treffer van Dominik Oroz (0-1). Jort van der Sande redde met zijn treffer ADO Den Haag bij Noordwijk.

Ook Go Ahead Eagles ging door het oog van de naald. De ploeg van trainer René Hake voorkwam met de grootst mogelijke moeite uitschakeling tegen Koninklijke HFC. De thuisploeg uit Haarlem leidde met 1-0 door een doelpunt van Yassine Bouchnafa toen Gerrit Nauber in de laatste minuut alsnog gelijk maakte.

In de verlenging kreeg HFC'er Xander van den Berg rood na een zware overtreding. Niet veel later maakte Victor Edvardsen de bevrijdende 2-1.