Quick Boys viert de 2-0 bekerzege op De Graafschap
NOS VoetbalAangepast

Sjaals met 'kutclub' de lucht in: Quick Boys verrast ook De Graafschap in beker

Quick Boys heeft zich ten koste van De Graafschap voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi geplaatst. De amateurs uit Katwijk aan Zee bereikten de laatste zestien door met 2-0 van de profs uit Doetinchem te winnen.

De pas 19-jarige spits Sem van Duijn tekende voor beide Katwijkse doelpunten.

Dit keer geen bekersprookje Spakenburg

Ook Spakenburg had gehoopt weer voor reuzendoder te kunnen spelen. Maar de tweededivisionist, die vorig seizoen pas in de halve finale door PSV werd gestuit, verloor dit keer thuis op de Westmaat na verlenging met 2-3 van eredivisieclub Excelsior.

FC Groningen (3-1 winst bij Willem II), SC Cambuur (3-0 bij FC Dordrecht), Fortuna Sittard (2-0 bij FC Eindhoven) en Excelsior Maassluis (1-0 bij DEM) bereikten eveneens de achtste finales.

Spakenburg bedankt de eigen aanhang na de uitschakeling door Excelsior

Quick Boys had alles uit de kast gehaald om er ondanks het druiligere weer een heet avondje van te maken op sportpark Nieuw Zuid. Vooraf werd uitgepakt met een indrukwekkende licht- en vuurwerkshow, waarvoor sponsoren en donateurs 15.000 euro bij elkaar hadden gebracht.

'Kutclub' doet het weer

Bovendien had De Graafschap-aanvoerder Jeffry Fortes onbedoeld de boel extra op scherp gezet door bij de loting te hopen op "een kutamateurclub". Reden voor de geprikkelde fans van Quick Boys om sjaals te laten maken met de opdruk 'mijn kutclub'.

Fortes na de nederlaag bij ESPN: "Het is groter gemaakt dan wat ik wilde zeggen, maar daar hadden ze in Katwijk alle recht toe. Ik neem het als man, het leven gaat morgen gewoon weer verder."

De licht- en vuurwerkshow voor de wedstrijd

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken op de modderige, gladde grasmat, toonde de nummer twee van de Tweede Divisie, die in de eerste ronde NAC Breda met 1-0 had uitgeschakeld, zich gelijkwaardig aan de nummer vier van de eerste divisie.

Sterker, Quick Boys kreeg in de eerste helft de betere kansen.

In de 27ste minuut werd Van Duijn, dit seizoen al goed voor negen goals, op randje buitenspel knap weggestoken en oog in oog met De Graafschap-doelman Thijs Jansen toonde hij zich koelbloedig: 1-0.

Pech De Graafschap

Aan de andere kant kreeg tien minuten later Devin Haen het voordeel van de twijfel niet van de grensrechter. Zijn gelijkmaker werd afgekeurd wegens buitenspel en vlak voor rust moest de aanvaller van De Graafschap ook nog toezien hoe zijn inzet op het zompige veld afremde en net voor de lijn werd weggewerkt.

Sem van Duijn viert zijn tweede doelpunt tegen De Graafschap.

Nadat aan het begin van de tweede helft de rest van vuurpijlen nog even was afgestoken, bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. De Graafschap ploeterde voort zonder echt gevaarlijk te worden, Quick Boys bleef zich brutaal opstellen.

Net toen De Graafschap aan een slotoffensief dacht te beginnen, velde Van Duijn een kwartier voor tijd het vonnis over de Doetinchemmers.

'Verdiende overwinning'

Quick Boys-trainer Thomas Duivenvoorden vond de zege op De Graafschap mooier dan die op NAC Breda. "Omdat je weer een rondje verder bent. De BVO's gaan ons steeds serieuzer nemen. Ik vond dat we het meeste initiatief namen en de beste kansen kregen. Over negentig minuten gezien een verdiende overwinning voor ons", zei hij op NPO Radio 1 tegen Langs de Lijn En Omstreken.

Volgens Duivenvoorde was na de controversionele uitspraak van Fortes de wens in zijn spelersgroep groot om De Graafschap te loten. "Dat gebeurde ook. Maar je kunt met dit soort dingen de boel op scherp zetten, maar als je geen goed tactisch plan hebt, gaat het niet helpen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl