CL-blog
NOS VoetbalAangepast

Ten Hags United klaar in Europa • Kopenhagen wint en is door in Champions League

De laatste speelronde in groep A tot en met D van de Champions League. Wie overwintert en wie niet?

  • Eindstand: PSV-Arsenal 1-1. Wedstrijdverslag.
  • Eindstand: Lens-Sevilla 2-1
  • Eindstand: Kopenhagen-Galatasaray 1-0
  • Eindstand: Manchester United-Bayern München 0-1. Wedstrijdverslag.
  • Eindstand: Union Berlin-Real Madrid 2-3
  • Eindstand: Napoli-Braga 2-0
  • Eindstand: Inter-Real Sociedad 0-0
  • Eindstand: RB Salzburg - Benfica 1-3

Automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik op het belletje!

liveblog gesloten

Tot morgen!

Woesdag staan de laatste duels ooit in de groepsfase van de Champions League op het programma. Uiteraard kun je dan ook weer terecht in ons liveblog.

Bedankt voor het volgen en graag tot morgen.

Erik ten Hag en Sofyan Amrabat balen na de uitschakeling.

Wie gaat verder en voor wie houdt het op?

Groep A: 1. Bayern München (CL), 2. FC Kopenhagen (CL), 3. Galatasaray (EL), 4. Manchester United

Groep B: 1. Arsenal (CL), 2. PSV (CL), 3. Lens (EL), 4. Sevilla

Groep C: 1. Real Madrid (CL), 2. Napoli (CL), 3. Braga (EL), 4. Union Berlin

Groep D: 1. Real Sociedad (CL), 2. Internazionale (CL), 3. Benfica (EL), 4. Red Bull Salzburg

RBS-BEN | 90'+2 GOAL BENFICA!

Het slotwoord is aan Benfica deze avond! Want de ploeg van Roger Schmidt scoort toch nog in de 92ste minuut. Arthur Cabral verlengt een voorzet van Aursnes op bijzonder fraaie wijze met zijn hak in het doel voor de 3-1 in Salzburg.

Een cruciale goal, want hierdoor bekert Benfica toch door in de Europa League!

RB Salzburg - Benfica 1-3

UNI-RMA | 89' GOAL REAL MADRID

Union Berlin zette alles op de aanval en dan iss het niet gek dat de goal aan de andere kant valt. Dani Ceballos maakt nog 3-2 en zorgt dat Real Madrid toch met een perfect rapport naar de achtste finales gaat.

Union Berlin-Real Madrid 2-3

MAN-BAY | MANCHESTER UNITED UIT EUROPA

Het zit erop op Old Trafford. Manchester United verliest met 1-0 van Bayern München, eindigt als vierde in groep A en is uitgeschakeld in Europa.

KOP-GAL | KOPENHAGEN NAAR ACHTSTE FINALES

Het is afgelopen in de Deense hoofdstad. FC Kopenhagen plaatst zich voor de achtste finales van de Champions League!

KOP-GAL | 90' Rode kaart Kopenhagen

Doelpuntenmaker Lukas Lerager maakt twee overtredingen binnen vijf minuten en krijgt zo nog rood (twee keer geel). Dat is zuur voor Lerager, want hij mist zo de eerste achtste finale.

Intussen is Oscar Højlund trouwnes ingevallen bij de Deense kampioen. Hij mag straks gaan vieren en een misschien later een troostend telefoontje plegen naar zijn broer in Manchester.

Kopenhagen-Galatasaray 1-0

UNI-RMA | 85' GOAL UNION BERLIN

Kijk eens aan! Union Berlin maakt nog de gelijkmaker tegen Real Madrid. De Tsjech Alex Král maakt hem. Union heeft hier nog niets aan, nog een doelpunt heeft de ploeg nodig voor de derde plek.

Union Berlin-Real Madrid 2-2

MAN-BAY | 86' Waar blijft het slotoffensief?

Het water staat United aan de lippen, maar van een slotoffensief lijkt voorlopig geen sprake. Eigenlijk gaat het verder, zoals het de hele wedstrijd al gaat: met de handrem erop. En dat lijkt niet genoeg.

Manchester United-Bayern München 0-1

Rasmus Højlund denkt er het zijne van tegen Bayern München.

KOP-GAL | 85' Kopenhagen op koers

Bij Galatasaray zijn Ziyech en Mertens na een uur in het veld gekomen, maar het ziet er niet naar uit dat zij dit duel nog kunnen kantelen. Kopenhagen verdedigt met man en macht en staat nog steeds met 1-0 voor. Galatasaray moet dus twee keer scoren om de tweede plek van de Denen af te snoepen.

De derde plek lijkt wel zeker, tenzij er nog een wondertje gebeurt op Old Trafford.

Kopenhagen-Galatasaray 1-0

UNI-RMA | 72' GOAL REAL MADRID

Gaat Real Madrid dan toch deze groepsfase afsluiten met een perfecte score. Joselu kopt De Koninklijke in ieder geval op 2-1 in Berlijn tegen Union.

Union Berlin-Real Madrid 1-2

INT-RSO | 74' Penalty? Geen penalty!

Real Sociedad leek een penalty tegen Inter, maar uit de herhaling bleek dat Çalhanoglu zijn tegenstander Kubo helemaal niet raakt. De Zwitserse arbiter kijkt even op het scherm, draait zijn eerste beslissing terug en geeft de Japanner geel vanwege een schwalbe.

Inter-Real Sociedad 0-0

MAN-BAY | 71' GOAL BAYERN

Manchester United liet het balbezit aan Bayern en dat moet je niet doen. Kane speelt de bal knap door op Coman en die schuift de bal langs Onana in het doel.

De Europese aftocht dreigt nu echt voor United.

Manchester United-Bayern München 0-1

UNI-RMA | 61' GOAL REAL MADRID

Joselu leunt sterk op de rug van zijn tegenstander voor hij de bal in het doel van Union Berlin kopt. Van de Sloveense arbiter Rade Obrenovic mag het. En dus staat het 1-1 in Berlijn.

Bij deze tussenstand bekert Braga toch door in de Europa League.

Union Berlin-Real Madrid 1-1

RBS-BEN | 57' GOAL SALZBURG

In de vorige speelronde gaf Benfica een 3-0 voorsprong weg tegen Inter. Nu leidde de ploeg van Roger Schmidt halverwege met 2-0 in Salzburg, maar inmiddels staat het 2-1 door een goal van de Kroaat Luka Sucic.

RB Salzburg - Benfica 1-2

KOP-GAL | 58' GOAL KOPENHAGEN

Nog meer slecht nieuws voor Erik ten Hag. FC Kopenhagen heeft namelijk de leiding genomen tegen Galatasaray via een intikker van Lerager.

Alleen als het in Kopenhagen gelijk wordt (en United wint) kan Ten Hag nog overwinteren in de Champions League. Als het blijft zoals het nu is, dan is United vierde en dus uitgespeeld.

Kopenhagen-Galatasaray 1-0

MAN-BAY | 52' Gebeurt niet veel

De wedstrijd tussen Manchester United en Bayern München zit aardig op slot. Voorlopig kan United alleen gevaarlijk worden van afstand via Bruno Fernandes. Bayern hoeft niet zo nodig, United wel. Maar kan de ploeg van Ten Hag het ook?

Manchester United-Bayern München 0-0

Bruno Fernandes baalt van een gemiste schietkans.

MAN-BAY | Tweede helft

Noussair Mazraoui is achtergebleven in de kleedkamer van Bayern en wordt in de tweede helft vervangen door de Oostenrijkse middenvelder Konrad Laimer.

Erik ten Hag heeft ook gewisseld: Aaron Wan-Bissaka is in de ploeg gekomen voor Luke Shaw.

Manchester United-Bayern München 0-0

KOP-GAL | Wie hebben we daar?

Wij kennen Johan Elmander vooral van zijn tijd bij Feyenoorder. Maar de Zweed speelde ook onder meer bij het Deense Brondby én Galatasaray. Genoeg reden voor hem om vanavond tussen de Turkse fans in het uitvak in Kopenhagen de ontknoping van groep A te volgen.

UNI-RMA | 45'+1 GOAL UNION BERLIN

Het venijn zit 'm in de staart deze eerste helft, zeg! Een minuut na de gemiste strafschop van Luka Modric krijgt Real Madrid helemaal het deksel op de neus. Kevin Volland schiet Union Berlin op 1-0 na een flater van David Alaba.

Union Berlin-Real Madrid 1-0

Vlak na de gemiste strafschop van Luka Modric schiet Kevin Volland Union Berlin op 1-0.

RBS-BEN | 45'+1 GOAL BENFICA

Op slag van rust heeft Benfica wat het wil! Di Maria stelt Rafa Silva in staat om de 2-0 binnen te schieten en daarmee zouden de Portugezen over de Oostenrijkers springen naar de derde plaats.

RB Salzburg - Benfica 0-2

Angel Di Maria en Rafa Silva vieren de 2-0 tegen Red Bull Salzburg.

UNI-RMA | 45' Modric mist strafschop

Op de drempel van de pauze mag Luka Modric een strafschop nemen na een handsbal van Diogo Leite. Maar weer is Deense doelman Rønnow - zoals al vaker deze eerste helft - een sta in de weg. Hij redt de slecht ingeschoten strafschop met zijn voeten.

Union Berlin-Real Madrid 0-0

Luka Modric mist een strafschop tegen Union Berlin.

Benzema en co verder op WK clubs

Het Saudische Al-Ittihad heeft de openingswedstrijd van het WK voor clubteams met 3-0 gewonnen van het Nieuw-Zeelandse Auckland. De in de zomer aangetrokken vedettes Karim Benzema en N'Golo Kanté waren trefzeker.

Aan het WK voor clubteams doen alle continentale kampioenen mee. UEFA Champions League-winnaar Manchester City vertegenwoordigt Europa. De Engelsen stromen in de halve finales in.

Het WK wordt gespeeld in Saudi-Arabië. 'Thuisclub' Ittihad, dat als gastteam aan het toernooi mag meedoen, heeft zich met de zege op Auckland geplaatst voor de tweede ronde. Daarin treft het vrijdag de kampioen van Afrika: het Egyptische Al-Ahly.

Ondertussen in Amsterdam... Guus Hiddink op het staatsbanket

Guss Hiddink tijdens het koninklijk staatsbanket voor Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol in Amsterdam

MAN-BAY | 40' Maguire geblesseerd

Op Old Trafford is het nog altijd 0-0. De grootste kans was voor de bezoekers, waar Sané voor open doel gevonden werd. De aanvaller kwam echter niet goed uit met zijn passen en raakt de bal helemaal verkeerd.

Vijf minuten voor tijd moet Maguire - de speler van de maand in november in Engeland - er trouwens geblesseerd af. Hij wordt vervangen door een andere routinier: Jonny Evans.

Manchester United-Bayern München 0-0

NAP-BRA | 34' GOAL NAPOLI

Deze week vloog Victor Osimhen even op en neer naar Marrakesh om de trofee voor Afrikaans voetballer van het jaar in ontvangst te nemen. Maar nu is hij terug en brengt Napoli op 2-0 tegen Braga met een artistiek (onbedoeld) hakje.

Napoli-Braga 2-0

RBS-BEN | 32' GOAL BENFICA

Benfica is op voorsprong gekomen in Osotenrijk tegen Red Bull Salzburg. En niet zomaar...Angel Di Maria draait een corner in een keer in de verre hoek.

PSV-B deelt punten met Arsenal-B: wedstrijdverslag

Tot zover de administratie. Je hebt nog niet veel gemist overigens, want buiten die ongelukkige eigen treffer van Braga in Napels is er nog niet gescoord op de Europese velden.

En dus wijzen we je graag nog even op het wedstrijdverslag van PSV-Arsenal.

INT-RSO | Opstellingen

Nog altijd geen De Vrij of Dumfries bij Inter, want beide internationals zijn geblesseerd. Davy Klaassen begint op de bank. Bij Real Sociedad is er in de aanval weer een plekje voor oud-NAC'er Umar Sadiq.

Groep D: stand van zaken

In groep D zijn de kaarten wel zo'n beetje geschud. Inter en Real Sociedad strijden nog om groepswinst. Benfica kan alleen nog overwinteren in de Europa League als het met meer dan twee doelpunten verschil wint van RB Salzburg.

De stand in groep D van de Champions League.

MAN-BAY | 20' Wachten op de eerste kansen

Er zijn inmiddels bijna 20 minuten gespeeld op Old Trafford en echte uitgespeelde kansen hebben we nog niet gezien. En dus is het nog 0-0.

Manchester United-Bayern München 0-0

Antony in duel met Leon Goretzka.

NAP-BRA | Opstellingen

Bij Napoli-Braga staat het dus al 1-0 en dat zou betekenen dat de Italianen mee gaan met Real Madrid naar de achtste finales van de Champions League. Hierbij de opstellingen.

NAP-BRA | 9' GOAL NAPOLI

Wat een curieuze goal in Napels zeg. Braga-verdediger Serdar Saatci werkt een voorzet met de hak tegen de onderkant van de eigen lat en daarop stuit de bal achter de lijn terug het veld in. Hoe dan ook, het is 1-0 voor Napoli.

Napoli-Braga 1-0

Groep C: de stand van zaken

In groep C heeft het Portugese Braga nog een klein kansje om door te stoten in de Champions League. Dan moet het wel met twee doelpunten verschil winnen van Napoli.

Bij een nederlaag van Braga heeft Union Berlin nog een kans om de Europa League te halen. En dat laten de Duisters zich geen twee keer zeggen, want na een minuut toucheren ze al de lat tegen Real Madrid.

Stand van zaken in groep C van de Champions League.

KOP-GAL | Aftrap

Manchester United moet winnen van Bayern en dan nog is de ploeg afhankelijk van wat er gebeurt bij FC Kopenhagen-Galatasaray. Kevin Diks staat in de basius bij de Deense kampioen. Hakim Ziyech begint op de bank bij de Turken, net als Dries Mertens trouwens.

Groep A: de stand van zaken

We gaan snel door naar Old Trafford, waar de spelers van Manchester United en Bayern München inmiddels op het veld staan. Bekijk hieronder de stand van zaken in groep

De stand van zaken in groep A van de Champions League.

Eindstand in groep B

De eindstand in groep B van de Champions League.

LEN-SEV | AFGELOPEN

Het zit erop in Lens. De Fransen winnen met 2-1 en schakelen Sevilla zo uit in Europa.

Lens-Sevilla 2-1

PSV-ARS | AFGELOPEN

Ondertussen is het afgelopen in Eindhoven. De tweede keus van PSV speelt een prima wedstrijd tegen Arsenal, maar besluit dat met een gelijkspel (1-1).

Eindstand: PSV-Arsenal 1-1

LEN-SEV | 90'+6 GOAL LENS

Nee hoor, dit jaar zal Sevilla de Europa League niet winnen. Lens is namelijk diep in blessuretijd op 2-1 gekomen via Angelo Fulgini. en dat betekent dat Lens derde wordt in groep B en Sevilla is uitgespeeld in Europa. Dat is even wennen...

Lens-Sevilla 2-1

PSV-ARS | 90' Til bijna met de winnende

Invaller Guus Til had PSV op 2-1 kunnen schieten na een foutje van Gabriel. Til kiest ervoor om te schieten vanuit een moeilijke hoek, waar een voorzet op Pepi allicht betet was geweest. Nu rolt de bal voorlangs.

PSV-Arsenal 1-1

LEN-SEV | 86' Vlam in de pan

Ja hoor, je kon erop wachten. De vlam slaat in de pan in Lens, als En-Nesyri stiekem zijn hand gebruikt bij een voorzet van Ramos. Scheidsrechter Zwayer heeft door wat er gebeurt en sust de situatie snel.

Lens-Sevilla 1-1

PSV-ARS | 81' Goal Arsenal afgekeurd

In Eindhoven leek het toch nog mis te gaan, als Gabriel profiteert van weifelend optreden van Benitez en de bal in het lege doel kopt. Maar de vlag is omhoog gegaan, want de Braziliaan stond buitenspel.

Dat klopt, maar uit de herhaling blijkt dat niet Gabriel, maar Kiwior de bal binnenkopt. En dan zou het geen buitenspel zijn. Hier komt PSV goed weg.

PSV-Arsenal 1-1

LEN-SEV | 79' GOAL SEVILLA

Ramos krijgt een tweede kans vanaf elf meter, want de VAR heeft geconstateerd dat Samba te vroeg van zijn lijn was. En dit keer treft Ramos wel doel met een heerlijke panenka vlak onder de lat: 1-1.

Dat gaat een zinderende slotfase worden! Nogmaals, Sevilla moet winnen om door te gaan naar de tussenronde van de Europa League.

Lens-Sevilla 1-1

Sergio Ramos heeft na eerst gemist te hebben Sevilla op 1-1 geschoten tegen Lens en wil dat weten ook.

LEN-SEV | 78' RAMOS MIST STRAFSCHOP

Sergio Ramos kreeg een uitgelezen kans om Sevilla weer op gelijke hoogte te schieten in Frankrijk. Maar hij stuit op doelman Samba, die ook in tweede instantie een wonderredding verricht op de inzet van Rakitic.

PSV-ARS | 74' Champions League-debuut Babadi

Ook PSV-coach Bosz wisselt. Isaac Babadi mag zijn Champions Leagiue-debuut maken en ook Sergiño Dest komt in het veld. Bakoyoko en Saibari verlaten het veld.

PSV-Arsenal 1-1

PSV-ARS | 65' Weer de paal!

Hoe is het mogelijk? Weer raakt PSV de paal. Dit keer is het Saibari, die via het been van de net ingevallen Declan Rice de paal raakt. Kort daarvoor zagen we trouwens ook een grote kans voor Arsenal, maar oud-Feyenoorder Nelson liet die jammerlijk liggen.

PSV-Arsenal 1-1

LEN-SEV | 63' GOAL LENS

Lens komt tegen de verhouding in op voorsprong tegen Sevilla. De Pool Przemyslaw Frankowski schiet raak vanaf de stip, na een overtreding van Soumaré op Medina.

Voor Sevilla is het nu vijf voor twaalf : het heeft twee goals nodig om te overwinteren.

Lens-Sevilla 1-0

Ondertussen in Saudi-Arabië...

Vandaag begint ook het WK voor clubs in Saudi-Arabië met het duel tussen het Saudische Al-Ittihad en Auckland City uit Nieuw-Zeeland. Bij Auckland zien Michael den Heijer, een Nieuw-Zeelander van Nederlandse afkomst die van 2016 tot 2019 onder contract stond bij NEC.

Voor hem is het spelen van dit WK ongetwijfeld een hoogtepunt. En daar zal het ook bij blijven, want Al-Ittihad leidt bij rust met 3-0. De doelpuntenmakers? Romarinho, N'Golo Kanté en Karim Benzema.

LEN-SEV | 57' Sevilla raakt de lat

In Frankrijk is het nog steeds 0-0, maar net zagen we wel een reuzenkans voor Sevilla. De inzet van Pedrosa eindigt echter op de lat.

Lens-Sevilla 0-0

PSV-ARS | 50' GOAL PSV

Het kon niet uitblijven, want PSV speelt uitstekend tegen Arsenal en verdient de gelijkmaker. Weer is het Tillman met een prachtig passje in de diepte op Pepi. Die geeft af aan Vertessen en de bal krult de bal fraai via de binnenkant van de paal in het doel: 1-1.

PSV-Arsenal 1-1

Yorbe Vertessen klopt Arsenal-doelman Aaron Ramsdale.

PSV-ARS | Tweede helft

De bal rolt weer in Eindhoven en ook in Lens. In Frankrijk zien we meteen een grote kans, maar doelman Dmitrovic redt in de korte hoek. En ook PSV meldt zich meteen voor het doel van de Engelsen. Weer staat Tillman aan de basis en nu is het Vertessen die de bal net naast schuift.

PSV-Arsenal 0-1

Lens-Sevilla 0-0

PSV-ARS | Rust

Het is rust in Eindhoven, waar PSV met 1-0 achter staat tegen Arsenal. Dat was niet nodig, want het was PSV dat de meeste kansen liet noteren.

In Lens staat het nog 0-0 bij Lens-Sevilla.

Johan Bakayoko komt iets hoger met zijn been dan landgenoot Leandro Trossard.

PSV-ARS | 45'+1 Ramsdale moet zich strekken

In de extra tijd van de eerste helft moet doelman Ramsdale zich nog een keer strekken op een gevaarlijke schuiver van Bakayoko, maar doet dat uitstekend. Even later zien we nog een koddig moment van diezelfde Bakayoko, die denkt een corner te kunnen gaan nemen. De bal bleek echter nog niet over de achterlijn en dus is het hands.

PSV-Arsenal 0-1

PSV-ARS | 42' GOAL ARSENAL

In een fase, waarin eigenlijk niet zoveel gebeurt, opent Arsenal de score. De aanval is fraai. Oud-Feyenoorder Nelson combineert met Cédric aan de rechterflank en als Nelson dan de bal aan Nketiah geeft, ligt de bal opeens in het net.

Het is de eerste Champions League-treffer van de 24-jarige Engelsman.

PSV-Arsenal 0-1

Eddie Nketiah en Mohamed Elneney vieren de 1-0 van Arsenal tegen PSV.

PSV-ARS | 34' Weer een kans voor PSV

En daar is kans nummer vijf voor PSV. De Eindhovenaren spelen een uitbraak uit over veel schijven en uiteindelijk mag Pepi de trekker overhalen. Maar het duurt allemaal iets te lang en dus wordt ook deze inzet geblokt.

Opvallend: volgens de statistieken van de UEFA is er nog geen schot tussen de palen geweest. Maar wij noteerden al wel vijf grote kansen voor PSV en een voor Arsenal, waaronder twee ballen op de paal. Statistieken zeggen niet alles...

PSV-Arsenal 0-0

LEN-SEV | 30' Sevilla aan de bal

Ook in Noord-Frankrijk is inmiddels een half uur gespeeld en eigenlijk zien we maar een ploeg in de aanval: Sevilla. De Spanjaarden moeten ook wel, want alleen een zege volstaat voor overwintering in de door hen zo geliefde Europa League.

Het maakt niet uit hoe groot die overwinning is, want de heenwedstrijd in Andalusië eindigde in 1-1. Maar voorlopig staat het nog steeds 0-0.

Lens-Sevilla 0-0

Sergio Ramos schermt de bal af in het duel met Lens.

PSV-ARS | 29' Ook Arsenal raakt de paal

Van Arsenal hebben we in het eerste half uur eigenlijk nog niets gezien, tot de Egyptenaar Elneny de bal net over de middenlijn oppikt, een paar stappen doorloopt en dan met een knappe schuiver de buitenkant van de paal raakt.

PSV-Arsenal 0-0

Uit de wandelgangen...: Arteta polst Bergkamp voor terugkeer

Even een aardig berichtje tussendoor: Arsenal-coach Mikel Arteta zou Dennis Bergkamp namelijk een voorstel gedaan hebben om terug te keren naar Arsenal. Bergkamp, die zijn beste jaren doorbracht bij The Gunners, zou een rol krijgen in de jeugdopleiding.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

PSV-ARS | 22' Ziedend schot Bakayoko

We hebben het een beetje oneerbiedig over de 'reserven' van PSV, maar die zijn voorlopig wel een stuk beter dan die van Arsenal. Nu is het Bakayoko die naar binnen kapt en een ziedend schot lost, dat maar net naast de paal flitst.

PSV-Arsenal 0-0

PSV-ARS | 20' Vertessen kopt op de paal

Dat had 1-0 moeten zijn voor PSV! Arsenal-verdediger Gabriel zit mis, waarop Teze zoals zo vaak een afgemeten voorzet aflevert op Vertessen. De Belg doet alles goed, maar ziet zijn kopbal op de paal belanden.

PSV-Arsenal 0-0

Yorbe Vertessen kopt op de paal tegen Arsenal.

PSV-ARS | 13' Blessure Ramsdale

Arsenal-doelman Ramsdale is erbij gaan zitten. Hij heeft last van zijn enkel en dat is niet verwonderlijk als we de herhaling van de kans voor Van Aanholt van zojuist zien. Het is Saliba, die met een sliding de bal blokkeert, waarop Van Aanholt met zijn knie op de enkel van de doelman landt.

Reservedoelman Raya begint met zijn warming-up, maar hoeft er nog niet in. Ramsdale verbijt de pijn voorlopig.

PSV-Arsenal 0-0

PSV-ARS | 6' Enorme kansen PSV

Wat een kans(en) voor PSV! De fijne pass met buitenkant voet is van Tillman, die daarmee Bakayoko wegstuurt. De Belg geeft voor op Van Aanholt, maar doelman Ramsdale gooit zich op de bal. In de rebound valt de bal voor de voeten van Pepi, maar ook zijn inzet gaat er miraculeus genoeg niet in.

En uit de aansluitende corner kopt Obispo de bal rakelings naast de paal. Die grote kansen op rij voor PSV, dat uitstekend begonnen is aan het duel.

PSV-Arsenal 0-0

Ricardo Pepi krijgt een grote kans tegen Arsenal, maar krijgt de bal er niet in.

PSV-ARS | Bal rolt in Eindhoven

De bal rolt in Eindhoven, waar Patrick van Aanholt vanavond een opvallende rol vervult. De linksback speelt controlerend op het middenveld. Ook in Lens is de wedstrijd begonnen. Als er een doelpunt valt, zullen we dat melden.

PSV-Arsenal 0-0

De basiself van PSV voor het Champions League-duel met Arsenal.

PSV-ARS | Spelers staan klaar

Het resultaat mag dan ondergeschikt zijn in Eindhoven vanavond, toch klinkt er zo vlak voor de wedstrijd een oorverdovend lawaai. En dat betekent dat de spelers klaar staan in de catacomben!

Peter Bosz (PSV) en Mikel Arteta (Arsenal) begroeten elkaar.

PSV-ARS | Eerste minuten Obispo in negen maanden

Verdediger Armando Obispo gaat vanavond tegen Arsenal zijn eerste minuten maken sinds 19 maart 2023 tegen Vitesse (1-1). Uitgerekend tegen de club die hem een seizoen eerder huurde, liep Obispo een zware knieblessure op.

PSV-ARS | Ook Arsenal niet met sterkste elf

Ook Arsenal-trainer Mikel Arteta is niet van om risico's te nemen en geeft onder meer Bukayo Saka, Martin Ødegaard, Gabriel Jesus en Declan Rice rust. Ook Oleksandr Zintsjenko begint op de bank tegen zijn oude club PSV.

PSV-ARS | Opstelling PSV

PSV-coach Peter Bosz wil graag weten of zijn ploeg gegroeid is ten opzichte van de vorige confrontatie met Arsenal. Maar of hij die conclusie kan trekken na vanavond, valt te betwijfelen. Hij stuurt namelijk niet zijn sterkste elf de wei in.

Stand in groep A

In groep A zijn de kaarten al geschud wat de Champions League betreft. PSV en Arsenal spelen alleen nog voor de eer en de premie. Voor Lens en Sevilla staat nog wel wat op het spel: plek drie, die recht geeft op de overgangsronde in de Europa League.

De stand in groep B van de Champions League.

Bosz wil tegen Arsenal zien of PSV beter is geworden

Bosz benieuwd of PSV beter geworden is: 'Maar wedstrijden niet te vergelijken'

"Ik ben benieuwd of wij geleerd hebben van die eerste wedstrijd en of we beter geworden zijn", zegt PSV-trainer Peter Bosz in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal. In Londen verloren de Eindhovenaren met 4-0. In eigen stadion hoopt Bosz, ondanks dat er niet veel meer op het spel staat, verbetering te zien.

"Ik weet dat we beter geworden zijn. Maar of we dat ook morgen gaan zien tegen een toptegenstander...", vervolgde Bosz. Hij kan, naast de geschorste Hirving Lozano, niet beschikken over de geblesseerden Noa Lang en Jerdy Schouten. Bosz hoopt wel op Jordan Teze, die vorige week tijdens het duel met Feyenoord geblesseerd uitviel.

Veelbesproken Marinakis heeft geen zin meer

Evangelos Marinakis stapt op als voorzitter van de Griekse voetbalbond. De reder, die ook voorzitter is van de club Olympiakos Piraeus, deed dat na een reeks gewelddadigheden die ertoe hebben geleid dat in de hoogste Griekse voetbalcompetitie op last van de regering tot 12 februari geen toeschouwers welkom zijn.

"Ik heb noch de tijd noch de zin om betrokken te blijven bij het bestuur van de competitie wanneer de woorden van bepaalde bestuursleden niet stroken met hun daden", schrijft Marinakis in een brief aan de leden van de raad van bestuur van de Griekse voetballiga.

Evangelos Marinakis

De Griekse sport, en voetbal in het bijzonder, heeft al jaren een probleem met geweld. Een van de oorzaken hiervan is dat de eigenaars van de belangrijkste teams in onmin leven met elkaar. Griekse media beschuldigen de clubeigenaars er ook van deels verantwoordelijk te zijn voor de rellen omdat ze niets zouden doen om de incidenten met supporters te beteugelen. De politie heeft ook banden vastgesteld tussen de relschoppers en criminele organisaties.

"Ik veroordeel ondubbelzinnig alle vormen van geweld, zowel in de maatschappij als in het voetbal", benadrukt de zakenman in zijn ontslagbrief waarin hij ook schrijft het Griekse voetbal te willen bevrijden "van de criminele elementen die het om zeep helpen".

Vorige week raakte een politieagent levensgevaarlijk gewond door een vuurpijl bij rellen tussen fans van de volleybalclubs Olympiakos Piraeus en Panathinaikos uit Athene. Ruim vierhonderd relschoppers werden gearresteerd.

Frustratie in Londen

Afgelopen weekeinde werd in Griekenland niet gevoetbald omdat scheidsrechters actie voerden tegen het geweld. Een paar dagen eerder liet Marinakis zich opmerken in Londen, waar hij als eigenaar van Nottingham Forest de wedstrijd tegen Fulham (5-0 nederlaag) bezocht. De Griek verliet voortijdig het stadium en gooide zijn accreditatie uit woede in de voortuin van een van de belendende huizen.

Stand van zaken in de Champions League

Arsenal, Atlético Madrid, Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Internazionale, Lazio, RB Leipzig, Manchester City, Real Madrid, Real Sociedad én PSV zijn al zeker van de achtste finales in de Champions League.

Maar welke ploegen voegen zich daarbij? Vanavond worden de kaarten geschud in groep A tot en met D.

  • NOS
    De stand van zaken in groep A van de Champions League.
  • NOS
    Stand van zaken in groep C van de Champions League.

Welkom!

Goedenavond! Hoewel PSV al geplaatst is voor de volgende ronde, komt de ploeg van Peter Bosz toch nog een keer in actie in de Champions League. Arsenal is de tegenstander. Daarnaast staat er ook een belangrijke wedstrijd op het programma voor Erik ten Hag.

Met Manchester United vecht hij tegen Bayern München voor zijn laatste kans op overwintering in de Champions League.

Het Philips-stadion is klaar voor het Champions League-duel met Arsenal.