Karim Benzema viert zijn treffer
NOS Voetbal

Benzema en Kanté scoren op WK clubteams, Al-Ittihad wint openingsduel van Auckland

Het Saudische Al-Ittihad heeft de openingswedstrijd van het WK voor clubteams met 3-0 gewonnen van het Nieuw-Zeelandse Auckland. De in de zomer aangetrokken vedettes Karim Benzema en N'Golo Kanté waren trefzeker.

Aan het WK voor clubteams doen alle continentale kampioenen mee. UEFA Champions League-winnaar Manchester City vertegenwoordigt Europa. De Engelsen stromen in de halve finales in.

Het WK wordt gespeeld in Saudi-Arabië. 'Thuisclub' Ittihad, dat als gastteam aan het toernooi mag meedoen, heeft zich met de zege op Auckland geplaatst voor de tweede ronde. Daarin treft het vrijdag de kampioen van Afrika: het Egyptische Al-Ahly.

Twee Nederlanders

De andere wedstrijd in de tweede tweede ronde gaat tussen het Japanse Urawa Red Diamonds en León uit Mexico. Bij Urawa Red Diamonds spelen met Bryan Linssen (onder meer oud-Feyenoord) en Alex Schalk (onder meer oud-NAC) twee Nederlanders onder contract.

Als Linssen en Schalk vrijdag winnen van León, treffen ze volgende week Manchester City. De winnaar van Ittihad-Al Ahly speelt dan tegen het Braziliaanse Fluminense. De finale en het duel om de derde plek worden vrijdag 22 december gespeeld.

Real Madrid is de regerend wereldkampioen. De Spanjaarden rekenden vorig jaar in Marokko in de finale af met Al-Hilal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl