NOS Voetbal

PSV zonder Schouten, met Tillman tegen Arsenal: 'Benieuwd of we beter geworden zijn'

"Ik ben benieuwd of wij geleerd hebben van die eerste wedstrijd en of we beter geworden zijn", zegt PSV-trainer Peter Bosz in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal. In Londen verloren de Eindhovenaren met 4-0. In eigen stadion hoopt Bosz, ondanks dat er niet veel meer op het spel staat, verbetering te zien.

"Ik weet dat we beter geworden zijn. Maar of we dat ook morgen gaan zien tegen een toptegenstander...", vervolgde Bosz. Hij kan, naast de geschorste Hirving Lozano, niet beschikken over de geblesseerden Noa Lang en Jerdy Schouten. Bosz hoopt wel op Jordan Teze, die vorige week tijdens het duel met Feyenoord geblesseerd uitviel.

Bosz wil revanche na ruime nederlaag tegen Arsenal: 'We zijn beter geworden'

"Jordan gaat straks meetrainen. Ik wil weten of hij honderd procent is. Als dat zo is, kan hij spelen." De eis dat spelers honderd procent fit moeten zijn, kwam vaker terug in aanloop naar het duel met Arsenal. "Onze manier van spelen vereist dat spelers volledig fit zijn."

Tillman op tien

Malik Tillman lijkt die test wel te doorstaan. Hij staat dinsdagavond in de basis, verklapte Bosz tijdens de persconferentie. "Hij is één van de vier jongens die op de 'tien'-positie spelen. We zijn toch aan het kijken hoe we die jongens op meerdere posities kunnen inpassen, omdat ze alle vier de kwaliteiten hebben om basisspeler te zijn."

Tillman speelde donderdag tegen sc Heerenveen nog op de linkerflank. Tegen Arsenal lijkt hij als aanvallende middenvelder te gaan starten. "Hij is echt een nummer tien, zo zie ik hem ook", gaf Bosz toe.

Tillman op de persconferentie

Hoeveel er verder gerouleerd zal worden, is nog even afwachten. "Er gaat zeker niet een heel nieuw elftal komen", zei Bosz. "Maar ik prijs de bank al het hele seizoen voor de manier waarop ze invallen. Dan moet je die jongens ook momenten gunnen wanneer daar de mogelijkheid voor is. En ik denk dat daar morgen een mooie gelegenheid voor is."

Arsenal-uit (4-0) en de wedstrijd van morgen zullen niet te vergelijken zijn. De belangen zijn totaal anders. Arsenal en PSV zijn al zeker van respectievelijk de eerste en tweede plaats in de groep. Veel meer dan eer en geld staat er niet op het spel. Bosz: "Als wij de penningmeester een handje kunnen helpen, zullen we dat zeker doen. Aan de andere kant, de manier waarop Arsenal speelt, is bekend en die van ons ook. De jongens die bij ons gaan spelen, waren er toen ook bij."

Wat de trainer van zijn ploeg hoopt te zien? "Of we morgen wel kansen kunnen creëren, want die hebben we in de uitwedstrijd amper gehad. En zijn we in staat om Arsenal meer van het scoren te houden dan in Londen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl