PSV wint ook van Heerenveen en is met vijftiende zege dicht bij eredivisierecord

Bekijk de samenvatting van PSV - Heerenveen

PSV heeft ook het vijftiende duel van dit eredivisieseizoen gewonnen. De koploper versloeg middenmoter Heerenveen in het eigen Philips Stadion met 2-0, door doelpunten van Guus Til en Ricardo Pepi.

Het is al de vijftiende zege na evenzoveel wedstrijden voor PSV, nog twee wedstrijden verwijderd van het record van zeventien overwinningen op rij vanaf de start van het seizoen. Dat record is nu nog in handen van het PSV van Guus Hiddink in het seizoen 1987/88.

Tillman vindt Til

Vergeleken bij de gewonnen topper in De Kuip bij Feyenoord afgelopen zondag waren Jordan Teze (nog last van de botsing met Quilindschy Hartman) en Jerdy Schouten (niet wedstrijdfit) er niet bij. André Ramalho en Malik Tillman stonden daarom in de basis bij PSV. Zij zagen Heerenveen in de vijftiende minuut de eerste grote kans missen.

PSV-doelman Walter Benítez miste de bal na een corner, waarna Sven van Beek de bal voor zijn voeten kreeg. Zijn harde inzet ging een meter naast. Een minuut later kreeg Johan Bakayoko een kans aan de andere kant, de Belgische PSV-aanvaller schoot in het zijnet. Het spel golfde in het begin op en neer al hadden de Eindhovenaren duidelijk de overhand in veldspel en balbezit

Guus Til (links) viert de 1-0 met Tillman

In de 26ste minuut hoefde Heerenveen-doelman Andries Noppert pas voor het eerst in te grijpen. Hij verzaakte niet bij een poging van Johan Bakayoko. Na iets meer dan een halfuur spelen leidde de tweede poging op doel wél tot de openingstreffer. Een voorzet van Tillman werd aangeraakt waardoor de bal precies voor de voeten van Til belandde: 1-0.

In de tweede helft ging de ploeg van trainer Peter Bosz verder met waar het gebleven was, al bleef een doelpunt lang uit. Sergiño Dest schoot net naast na een goede actie en even later werd een doelpunt van Luuk de Jong afgekeurd vanwege hands. De Jong raakte niet veel later de lat nadat Noppert de bal had gelost na een schot van Joey Veerman van dichtbij.

Bekijk hieronder de reacties van PSV-trainer Peter Bosz, PSV-spits Ricardo Pepi, Heerenveen-trainer Kees van Wonderen en Heerenveen-speler Syb van Ottele

Een kwartier voor tijd viel de 2-0 alsnog. Syb van Ottele miste de bal klungelig waarna invaller Pepi een-op-een op Noppert afkon. Via de keeper schoot de Amerikaan de bal in het doel.

Een schot van Heerenveen-invaller Ion Nicolaescu kuste in de slotfase nog de bovenkant van de lat, maar de overwinning van PSV kwam nooit echt in gevaar.

PSV-trainer Peter Bosz vond dat zijn team het lastiger had dan de afgelopen weken. "Ik vond ons behoorlijk open liggen. Zij kwamen er een aantal malen gevaarlijk uit. Dat heeft zeker ook met Heerenveen te maken, die kunnen aardig ballen. Maar wij waren niet compact genoeg, dan geef je de mogelijkheid om te counteren."