Erik ten Hag
NOS Voetbal

Ten Hag met Manchester United al klaar in Europa, zondag wacht koploper Liverpool

Voor Manchester United zit het Europese voetbalseizoen er alweer op. Door een 0-1 nederlaag tegen Bayern München eindigt de ploeg als laatste in zijn Champions League-groep.

FC Kopenhagen won van Galatasaray en gaat samen met Bayern naar de achtste finales. Galatasaray speelt na de winter in de tussenronde van de Europa League.

Voor Erik ten Hag is het de zoveelste dreun in korte tijd. Zijn ploeg zwalkt de laatste maanden door de Premier League en verloor afgelopen weekend thuis met 0-3 van het bescheiden Bournemouth. United staat zevende in de Engelse competitie.

En dan wacht zondag om 17.30 uur ook nog eens een bezoekje aan Liverpool, de huidige koploper waar vorig seizoen nog met 7-0 van werd verloren.

Inspiratieloos

Het uitzicht op overwintering in de Champions League was voor de thuiswedstrijd tegen Bayern München al erg troebel. Alleen zege op de reeds als groepswinnaar geplaatste Duitsers en een gelijkspel tussen Kopenhagen en Galatasaray was voldoende geweest.

Maar winnen van Bayern was natuurlijk al een ontzettend zware opgave. Wellicht dat de oorwassing van het team van trainer Thomas Tuchel bij Eintracht Frankfurt (5-1 nederlaag) Ten Hag nog wat hoop had gegeven.

Bekijk hieronder een reactie van Ten Hag na de wedstrijd.

Ten Hag strijdbaar na Europese uitschakeling: 'Nog alles om voor te spelen'

Maar United maakte ook tegen Bayern een inspiratieloze indruk. Het spel was niet eens zo heel slecht, maar aanvallers Antony, Rasmus Højlund en Alejandro Garnacho zorgden in de eerste helft nauwelijks voor gevaar.

Zo nu en dan werden de Engelsen dreigend, maar tot grote kansen kwam het niet. Bayern, met Noussair Mazraoui in de basis en Matthijs de Ligt op de bank, kwam via Leroy Sané nog het dichtst bij de openingstreffer.

Na rust leefde United heel even op. Middenvelder Bruno Fernandes kreeg een hele behoorlijke kans, maar zijn schot werd door een Bayern-been gekraakt.

Draadje kapot

Het vuur doofde vervolgens weer bij de thuisploeg, terwijl de bezoekers juist wat gevaarlijker werden. Tien minuten nadat in Kopenhagen de 1-0 was gevallen, sloeg ook Bayern toe. Kingsley Coman dook na een mooie combinatie alleen voor keeper André Onana op en schoof rustig binnen.

Daarmee was het zijden draadje waar United aan hing kapot. Terwijl het Duitse publiek vanuit het uitvak feestvierde, viel de rest van Old Trafford stil.

Ten Hag droop af, zoals zo vaak de laatste maanden, onzeker over zijn toekomst als trainer in Manchester.

Napoli door

De Italiaanse kampioen Napoli heeft zich door een 2-0 zege op Braga geplaatst voor de achtste finales. Napoli gaat samen met groepswinnaar Real Madrid door.

Real leek tegen een verrassende nederlaag aan te lopen tegen het al uitgeschakeld Union Berlin, maar knokte zich terug naar een 3-2 zege. Dani Ceballos maakte in de slotfase de winnende en zorgde zo voor de volle buit groepsfase.

In groep D speelden de nummers 1 en 2 Real Sociedad en Internazionale met 0-0 gelijk. Benfica rekende af met RB Salzburg en verzekerde zich daarmee van de derde plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl