City wint zonder geblesseerde Haaland van Luton Town, Son-show bij winnende Spurs

Manchester City heeft in de Premier League met de nodige moeite gewonnen op bezoek bij Luton Town: 1-2. Afgelopen dinsdag ontsnapte Arsenal ook ternauwernood in Luton (3-4), het kleine clubje dat zondagmiddag zinde op een stunt tegen de regerend landskampioen.

City moest het na vier competitiewedstrijden zonder zege stellen zonder topscorer Erling Haaland. De Noorse spits kampt met een voetblessure en werd in Luton vervangen door Julian Álvarez. Ook Jérémy Doku ontbrak, Oranje-international Nathan Aké stond wel in de basis.

In Londen nam Son Heung-min Tottenham Hotspur bij de hand met een 4-1 zege op Newcastle United.

City, de ploeg van trainer Pep Guardiola, kent een moeizame periode en werd midweeks zelfs van het veld geblazen door een ontketend Aston Villa (1-0). Op bezoek bij Luton Town was het dominante voetbal dat Guardiola graag ziet terug, maar het creëren van kansen verliep moeizaam.

Dolle vreugde

Luton Town kreeg in de eerste 45 minuten geen enkele kans, maar kwam in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. Elijah Adebayo kopte raak en zorgde voor dolle vreugde in het knusse stadion aan Kenilworth Road.

Vreugde in Luton na de 1-0 van Adebayo.

De blijdschap bij de Luton-fans hield na rust nog een kwartiertje aan, totdat het grote City binnen enkele minuten gelijkmaakte en op voorsprong kwam. Bernardo Silva krulde de 1-1 fraai binnen en op aangeven van Álvarez scoorde Jack Grealish de 1-2.

Ross Barkley dacht de wedstrijd daarna weer spannend te maken, maar zijn schot zeilde langs het doel van Ederson. Met invaller Tahith Chong perste Luton er nog een slotoffensiefje uit, maar City trok de voorsprong over de streep.

Son-show bij de Spurs

Tottenham won in eigen huis met 4-1 van Newcastle . De Nederlanders Micky van de Ven (Spurs) en Sven Botman (Newcastle) ontbraken door blessures. Son Heung-min was met twee assists en een doelpunt de grote man bij de Londenaren. Na een snelle actie van de Koreaan tikte Iyenoma Udogie de 1-0 binnen.

Daarmee zaten de Spurs nog zeker niet op rozen. In de voorgaande vijf wedstrijden kwam de ploeg ook op een 1-0 voorsprong, maar dat leverde in totaal slechts een punt op. Toen Son na weer een knappe dribbel ook Richarlison liet scoren, stond trainer Ange Postecoglu wat rustiger langs de lijn.

Richarlison bedankt Son voor de assist.

In de tweede helft breidde Tottenham de voorsprong uit en kreeg ook Son, uit een strafschop, zijn verdiende doelpunt. De treffer van Joelinton in blessuretijd kwam veel te laat voor Newcastle.

Everton klopt Chelsea, Fulham haalt weer uit

Everton had weinig kansen nodig om met 2-0 te winnen van Chelsea. De blauwen uit Liverpool staan door een puntenstraf (-10) nog net boven de degradatiestreep en trokken Chelsea nog wat dieper in de problemen.

Fulham beleeft haar meest productieve week ooit in de Premier League. West Ham United werd met 5-0 verslagen, nadat de Londenaren woensdag met dezelfde cijfers hadden gewonnen van Nottingham Forest. Kenny Tete, vorige week nog scorend tegen Liverpool, bleef in beide ruime zeges negentig minuten op de bank.