Geen speeltijd Oranje-internationals Baijings en Nouwen in Champions League

Bekijk hier de samenvatting van Bayern München - AS Roma

Oranje-internationals Jill Baijings (Bayern München) en Aniek Nouwen (Chelsea) hebben deze Champions League-avond geen speeltijd gekregen bij hun club. Ze bleven de hele wedstrijd op de bank.

Baijings zag haar Bayern München in de eerste wedstrijd in poule C thuis niet voorbij AS Roma komen: 2-2. Door dat gelijkspel en de verrassende winst van Ajax op Paris Saint-Germain (2-0) staan de Amsterdammers na één wedstrijd bovenaan.

Het Chelsea van Nouwen kwam in groep D ook niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Real Madrid.

Bayern moest het tegen Roma wel stellen zonder de jarige sterspeelster Pernille Harder. Zonder haar kwam de Duitse ploeg wel op een 2-0 voorsprong. Jovana Damnjanovic maakte na twintig minuten de openingstreffer en vlak voor rust werkte AS Roma-speelster Elena Linari een schot van Bayern-verdedigster Katharina Naschenweng in het doel.

Maar opgeven deden de Italianen niet. Evelyne Viens bracht de topclub terug in de wedstrijd met een schot in de verre hoek (2-1) en aanvoerster Manuela Giugliano scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker (2-2).

Real en Chelsea spelen gelijk

Met Nouwen op de bank speelde Chelsea in groep D met 2-2 gelijk bij Real Madrid. De thuisploeg kwam al na tien minuten op voorsprong door een van richting veranderd schot van Olga Carmona. Daarmee werd goed gestart door de Spanjaarden, maar er volgden niet veel meer kansen.

Sam Kerr heeft gescoord voor Chelsea

Chelsea was de betere ploeg en kwam nog voor rust op 1-1 toen Niam Charles raak kopte. Diezelfde Charles was ook heel erg belangrijk bij de 1-2 van de Londenaren. Sam Kerr sloeg toe met het hoofd op een voorzet van de back.

Een overwinning kwam er niet voor de Londenaren, want Carmona zette met een strafschop de eindstand op 2-2.