Van de Donk scoort bij monsterzege Lyon, Brugts wint met Barcelona van Benfica

Daniëlle van de Donk heeft dinsdagavond met een doelpunt en twee assists bijgedragen aan de 9-0 monsterzege van Olympique Lyon in de groepsfase van de Champions League.

De 32-jarige Oranje-international maakte in de veertiende minuut het tweede doelpunt tegen Slavia Praag, nadat ze alert reageerde op een geblokt schot.

Bij rust leidde de Franse club al met 6-0 in de Eden Arena in Praag. Liefst zeven verschillende speelsters waren trefzeker voor Lyon.

Verrassend is de zege van de club van Van de Donk allerminst. Lyon is namelijk met acht eindzeges verreweg de succesvolste club in de Champions League voor vrouwen. De Franse club reikte in totaal tien keer tot de finale en scoorde tot nu toe ruim 150 doelpunten meer in de Champions League dan Arsenal, de nummer twee op de lijst.

Ook grote zege Barcelona

Esmee Brugts had bij FC Barcelona met een assist een klein aandeel in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Benfica. Bij rust leidde de ploeg uit Catalonië met 3-0.

Esmee Brugts

In de 39ste minuut kopte Brugts de bal naar Alèxia Putellas, die van dichtbij scoorde. Aitana Bonmatí, winnares van de Gouden Bal, was tweemaal trefzeker.