NOS Voetbal

Martens niet fit voor duel met Ajax, Groenen voor het eerst in Johan Cruijff Arena

Groenen voor het eerst in Arena: 'Hele familie komt deze kant op'

Spelen in de Johan Cruijff Arena. Het werd weleens tijd, vindt Jackie Groenen. De 28-jarige middenvelder heeft inmiddels ruim honderd interlands gespeeld voor Oranje, maar kwam nog nooit in actie in het Amsterdamse stadion.

Woensdagavond gaat daar verandering in komen. Dan neemt ze het met haar club Paris Saint-Germain op tegen Ajax in de groepsfase van de Champions League. "Ik heb altijd al een keer in de Arena willen spelen", vertelt Groenen dinsdagmiddag op de persconferentie voorafgaand het duel. "Ik wacht er met het Nederlands elftal nog op, dus dit is een goede oplossing."

Martens afwezig

Ploeggenote Lieke Martens staat niet op het veld in Amsterdam. De kans is groot dat ze deze week wel de groepstrainingen hervat bij Paris Saint-Germain. De 30-jarige Oranje-international raakte eind oktober geblesseerd tijdens het Nations League-duel met Schotland en kwam sindsdien niet meer in actie. Het duel met Ajax komt te vroeg.

"Ze rent alweer", vertelt PSG-trainer Jocelyn Prêcheur op de persconferentie. "We hebben er vertrouwen in dat ze aan het einde van deze week terug bij de groep is. Morgen is ze helaas nog niet beschikbaar."

Jackie Groenen en Lieke Martens

Groenen is naar eigen zeggen niet verrast dat Ajax tijdens de loting uit de koker kwam. "Ik had zo'n gevoel dat het ging gebeuren", zegt ze. "Dat we in de Arena spelen, is echt een ervaring. Ik kijk ontzettend uit naar de wedstrijd." Hetzelfde geldt overigens voor haar familie, vervolgt ze lachend. "Mijn hele familie komt geloof ik deze kant op. Die gaan het stadion al half vullen."

In Amsterdam treft ze onder meer collega-international Sherida Spitse. Over de wedstrijd hebben ze niet gesproken, vertelt Groenen. "Alleen over de loting en over wanneer de wedstrijd zou zijn."

Paris Saint-Germain bereikte tweemaal de finale van het toernooi, beide keren ging die verloren. Ajax kwam nooit verder dan de achtste finales. Toch verwacht Groenen dat haar ploeg het lastig gaat krijgen met de Amsterdammers. "We weten waar hun krachten liggen en dat ze een voetballende ploeg zijn", vertelt ze. "Maar dat zijn wij ook, dus we hopen dat wij de overtreffende hand zullen hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl