NOS Voetbal

AZ meet zich met Aston Villa, waar 'handtekening Emery zichtbaarder wordt'

Aston Villa bevindt zich in een "goeie flow" en speelt met een "systeem dat niet altijd makkelijk te verdedigen is". AZ-aanvoerder Jordy Clasie laat er op een persconferentie een dag voor het Conference League-duel met de Engelsen geen misverstand over bestaan: AZ gaat het lastig krijgen.

"Het is een Engelse ploeg, dus je weet op voorhand dat er kwaliteit richting Alkmaar komt." De ploeg van trainer Unai Emery staat momenteel op de vijfde plaats in de Premier League en is daarmee keurig aan het seizoen begonnen. Het houdt alleen de absolute topteams boven zich.

Krachtmeting met Engelse subtop

"Je wil jezelf natuurlijk graag meten met zulke tegenstanders", vervolgt Clasie. De krachtmeting met de Engelse subtop is een terugkerend thema bij AZ. De vergelijking met West Ham United is gauw gemaakt, de ploeg die de Alkmaarders vorig seizoen in de halve finales van het toernooi uitschakelde.

AZ-trainer Pascal Jansen: "Tegen West Ham waren wij niet helemaal top. Waren we iets beter geweest, dan hadden we misschien iets meer uit die wedstrijden kunnen halen. We treffen nu ook weer een topploeg. We kijken er vooral naar uit om ons te meten. Om te kijken of we kunnen competen met die gasten."

'Handtekening van Emery steeds zichtbaarder'

Het Aston Villa van nu oogt sterker dan het West Ham van toen. Afgelopen zondag won Villa overtuigend met 4-1 van West Ham. Wat maakt de club uit Birmingham zo sterk? "Je ziet dat de handtekening van Emery steeds zichtbaarder wordt, nu hij zijn draai heeft gevonden", vertelt Jansen.

De 50-jarige trainer geeft een paar voorbeelden. "Zijn ploegen spelen over het algemeen heel gedisciplineerd als ze de bal niet hebben. Een grote naam of niet, een speler zal veel vuil werk moeten opknappen. Er zit veel dynamiek in als ze bal hebben, ze beheersen de counter extreem goed en ze zijn meesters in de overname."

Jansen verwacht dat Aston Villa woensdag met een sterkere opstelling start dan de ploeg in zijn vorige groepsduels deed. "In de eerste twee wedstrijden heeft Emery een aantal wijzingen doorgevoerd die mogelijk wat twijfel hebben meegebracht. Ik kan me niet voorstellen dat-ie tevreden is over die eerste twee speelronden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl