Supporters van Legia Warschau in Alkmaar
NOS Voetbal

Legia Warschau bestraft voor incidenten in Alkmaar; rellen na wedstrijd nog onderzocht

Legia Warschau mag bij de komende uitwedstrijd in de Conference League tegen het Bosnische Zrinjski Mostar geen supporters meenemen. Ook heeft de Poolse club van de tuchtcommissie van de UEFA een geldboete gekregen van 15.000 euro.

Aanleiding voor de straffen is het wangedrag van Poolse supporters tijdens de Conference League-wedstrijd tegen AZ van vorige week. De UEFA benadrukt dat het alleen gaat om de problemen die zich tijdens het duel voordeden. Naar de incidenten na de wedstrijd in Alkmaar loopt nog een apart onderzoek.

Onrustig rond stadion

Het was in de aanloop naar het met 1-0 door AZ gewonnen duel al onrustig rond het stadion, maar na de wedstrijd sloeg de vlam helemaal in de pan. Twee spelers van Legia Warschau werden door de politie aangehouden op verdenking van het mishandelen van een veiligheidscoördinator van AZ.

Die arrestaties leidden tot grote verontwaardiging in Polen. Onderminister Jablonski van Buitenlandse Zaken sprak van "discriminatie van onze burgers" en riep de Nederlandse ambassadeur in Warschau op het matje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl