NOS Voetbal

Weghorst traint niet mee bij Oranje in aanloop naar kraker tegen Griekenland

Het Nederlands elftal heeft zaterdagmiddag getraind zonder Wout Weghorst. De spits, die gisteren in het verloren duel met Frankrijk geblesseerd uitviel, werkte binnen aan zijn herstel.

Oranje bereidt zich voor op Griekenland uit, Weghorst blijft binnen

Weghorst blijft wel bij de groep, maar zijn deelname aan de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland van komende maandag is nog onzeker.

De basisspelers van Oranje tegen de Fransen lieten zich zaterdagmiddag maar kort op het trainingsveld in Zeist zien. Na wat uitloopoefeningen van een minuut of tien hield de groep, waar ook invallers Donyell Malen en Mats Wieffer toe behoorden, het buiten voor gezien.

Onder typisch Nederlands herfstweer - flinke regenbuien afgewisseld met een zonnestraal - werkten de reserves een volledige training af, met een vijf-tegen-vijf partijvorm en afwerkoefeningen, onder leiding van assistent-trainer Sipke Hulshoff. Bondscoach Ronald Koeman keek van afstand mee.

Uitpuilende ziekenboeg

Bij Oranje puilde de ziekenboeg ook voor de wedstrijd tegen Frankrijk al uit. Naast Weghorst ontbraken met Memphis Depay en Cody Gakpo al twee belangrijke aanvallers. Gisteren werd Malen door bondscoach Koeman ingebracht als vervanger van Weghorst.

Het duel met de Grieken zal maandagavond gespeeld worden in Athene. Een goed resultaat is daar voor het Nederlands elftal van levensbelang. Bij een nederlaag heeft Griekenland de betere uitgangspositie om zich voor het EK van 2024 in Duitsland te plaatsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl