NOS Voetbal

Koeman ondanks nederlaag trots op Oranje: 'Hebben ons kranig geweerd'

Koeman ondanks nederlaag trots op Oranje: 'Hebben ons kranig geweerd'

Een 1-2 nederlaag tegen Frankrijk, terwijl concurrent Griekenland wel drie punten pakt betekent dat het Nederlands elftal is gezakt naar de derde plaats in de EK-kwalificatiepoule. Toch is bondscoach Ronald Koeman na afloop niet ontevreden. "We hebben ons kranig geweerd."

"Ik heb heel veel positieve dingen gezien", begint Koeman zijn analyse van de verloren wedstrijd. "Alleen hoop je tegen zo'n tegenstander dat je wat langer in de wedstrijd blijft."

Snel tegendoelpunt

Maar dat gebeurde niet. Al in de zevende minuut stond de 0-1 op het scorebord in de Johan Cruijff Arena. "Dan wordt het niet makkelijk", wist Koeman direct. Volgens de 60-jarige bondscoach liet Xavi Simons "tot twee keer toe de Franse back lopen". Koeman: "Dan straffen ze dat af. Mbappé is dan net wat sterker en slimmer."

Ronald Koeman

"Je weet dat alles moet kloppen tegen dit soort tegenstanders. Dan kan het niet zo zijn dat je de bal in de gaten houdt en niet je man. We zagen er bij dat doelpunt niet goed uit", aldus een kritische Koeman.

Toch is hij ook "trots" op de ploeg. "Ik ben trots op het team, op hoe we tot het laatst geprobeerd hebben terug te komen en er een wedstrijd van probeerden te maken. Ik heb genoeg momenten en spelers gezien die mij blij maken."

'Niet makkelijker'

De druk staat er nu in elk geval vol op bij Oranje, weet ook Koeman. Maandag wacht in Athene Griekenland, dat nu tweede staat in de poule met drie punten meer dan Oranje. "Dat maakt het niet makkelijker, maar we weten wat ons te doen staat."

De Grieken hebben al één wedstrijd meer gespeeld, waardoor Nederland bij een zege "zo goed als zeker gekwalificeerd" is, weet Koeman. De wedstrijd begint maandag om 20.45 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl