Bart Verbruggen keept tegen Frankrijk
NOS Voetbal

Koeman zinspeelt op Verbruggen als keeper tegen Frankrijk

Wie er vrijdag onder de lat staat bij Oranje tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk, is nog altijd niet duidelijk. Bondscoach Ronald Koeman wilde er donderdag nog niks over kwijt. Al zinspeelt hij met zijn antwoorden tijdens de persconferentie donderdag wel op een keuze voor Bart Verbruggen.

Logisch zou het ook zijn als de 21-jarige Verbruggen zou keepen. Hij is de enige doelman bij Oranje die er de vorige interlandperiode ook bij was. "Als dat logisch is voor jou, zal het voor meerdere mensen logisch zijn", zei Koeman er cryptisch over.

"Maar ik ga niet veel prijsgeven", zei de bondscoach de dag voorafgaand aan het duel in Amsterdam. "Dat doet niemand."

Ronald Koeman wil nog niet zeggen wie gaat keepen: 'Dat geef ik nog niet prijs'

De 21-jarige Verbruggen keepte nog nooit een wedstrijd voor het Nederlands elftal, maar mede door blessures van Justin Bijlow en Mark Flekken en een in vormcrisis verkerende Andries Noppert zou de jonge sluitpost van Brighton & Hove Albion nu zijn kans kunnen krijgen.

De Zwollenaar zou zelfs de jongste doelman in het Nederlands elftal sinds Jan van Beveren kunnen worden, die in 1967 pas 19 jaar was toen hij zijn interlanddebuut maakte.

Maar Koeman heeft nog meer keuzes te maken. De bondscoach mist zeker tien spelers met blessures. Zo zijn Frenkie de Jong, Memphis Depay, Cody Gakpo en Teun Koopmeiners er bijvoorbeeld niet bij.

Op het middenveld is de grote vraag wie het gat van De Jong invult. "Dat wordt een voetballer naast Mats Wieffer of Marten de Roon", vertelt Koeman. De opties zijn bijvoorbeeld Tijjani Reijnders en Joey Veerman.

'Geweldige spirit'

De vele blessures zorgen er niet voor dat het onrustig is bij Oranje en dat de wedstrijd tegen Frankrijk per definitie een verloren zaak is, zegt de bondscoach. "Er zit een geweldige spirit in dit team. En ik denk dat wij een goed plan hebben om heel goed partij te kunnen bieden."

In dat plan staat in ieder geval opgenomen dat het Nederlands elftal heel zorgvuldig moet zijn aan de bal. "Als je balverlies lijdt, zitten ze op de brommer", vertelt Koeman.

"Frankrijk is altijd een ploeg waarbij je het gevoel hebt dat er meer in zit tegen ze. En dan slaan ze toch toe. Je moet je niet te veel laten verleiden dus."

De bondscoach ziet zeker kans op een resultaat. "Als wij op dit moment tien wedstrijden tegen Frankrijk zouden spelen, zouden zij er één meer winnen dan wij. Er kan zeker verschil zijn in kwaliteit, maar dat zegt niet dat je ook kansloos bent."

Griekenland wacht ook

Nederland staat op dit moment tweede in poule B. Die plek geeft recht op plaatsing voor het EK in Duitsland, komende zomer. Na de wedstrijd tegen Frankrijk, vrijdag speelt Oranje aankomende maandag in Athene tegen Griekenland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl