Robert Lewandowski
NOS Voetbal

Barcelona buigt 2-0 achterstand om in zege, De Jong valt geblesseerd uit

Zaterdagavond leek heel pijnlijk te gaan worden voor FC Barcelona. Na een vroeg doelpunt van Celta de Vigo viel Frenkie de Jong geblesseerd uit en een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op 0-2. Toch gingen de Catalanen met een glimlach van het veld na acht goede minuten in de slotfase, 3-2.

Het Celta de Vigo van trainer Rafa Benitez heeft een flinke eredivisie-inbreng met Renato Tapia (Twente en Feyenoord), Luca De La Torre (Heracles), Jørgen Strand Larsen (FC Groningen) en Anastasios Douvikas (FC Utrecht). De Noorse en Griekse spits bleken de belangrijkste plaaggeesten voor Barça.

Eerst was het Strand Larsen die na negentien minuten spelen een doorgeschoten bal oppikte en in de verre hoek achter keeper Marc-André Ter Stegen schoot.

Barcelona mocht van geluk spreken dat Celta voor rust maar een keer had gescoord. Iago Aspas was namelijk voor de treffer van Strand Larsen met een lobje al dicht bij de 0-1. Na de treffer van de oud-Groninger was hij zelf nog gevaarlijk met een kopbal. Die werd gekeerd, waarna Jonathan Bamba en De La Torre de rebound misten.

Blessure De Jong

Ondertussen was De Jong geblesseerd geraakt na een duel met Bamba. De Jong werd geraakt op zijn enkel, waarna Bamba ongelukkig tegen hem aanviel. De middenvelder van Oranje ging door, maar moest zich in de 36ste minuut alsnog laten vervangen. Het is nog niet duidelijk wat De Jong precies mankeert, maar Spaanse media spreken over een verstuikte enkel.

Een kwartier voor tijd leek Douvikas, vorig seizoen samen met Xavi Simons nog topscorer van de eredivisie, zich onsterfelijk te maken bij de Celta-aanhang. Na een sneller counter verschalkte ook hij Ter Stegen.

Barcelona richtte zich vervolgens op en pakte uiteindelijk alsnog de volle buit. Het was Robert Lewandowski die de ploegen op gelijke hoogte bracht. Eerst werkte hij op aangeven van Joao Felix de bal via de onderkant van de lat binnen, drie minuten later schoot hij raak op aangeven van Joao Cancelo.

Frenkie de Jong ligt geblesseerd op het gras

Diezelfde Cancelo kroonde zich weer vijf minuten later tot matchwinner. Een indraaiende voorzet van Gavi, de vervanger van De Jong, viel tussen de laatste verdediger en de keeper, waarna Cancelo de bal lichtjes toucheerde voor de 3-2.

De zege brengt Barcelona weer aan kop van La Liga, waar het het Girona van Daley Blind op doelsaldo verdringt. Zondag kan Real Madrid de koppositie weer overnemen wanneer het op bezoek gaat bij stadgenoot Atlético.

Stand La Liga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl