Daley Blind viert feest met ploeggenoot Viktor Tsygankov

Blind wint met Girona ook van Granada en klimt naar plek drie in La Liga

Oranje-international Daley Blind blijft maar winnen met zijn club Girona op het hoogste niveau van Spanje. Maandavond werd er gewonnen in en tegen Granada: 2-4.

De stuntploeg, die twee seizoenen geleden promoveerde, staat na vijf speelrondes derde met evenveel punten als nummer twee Barcelona en op twee punten achter koploper Real Madrid. Een van de uitblinkers bij Girona was Savio, die vorig seizoen nog bij PSV speelde.

Girona liep voor rust al uit naar 0-3 via Viktor Tsygankov, Savio en David Lopez. In de tweede helft deed Granada nog wel wat terug, kort voor tijd werd het na doelpunten van Myrto Uzuni en Lucas Boye zelfs nog 2-3. Maar toen Yan Couto in de slotminuut de dik verdiende 2-4 scoorde was het gedaan. Daarmee wint de ploeg voor de vierde keer op rij in La Liga.

Toen de inmiddels 103-voudig international voor de nummer tien van de Primera Division van afgelopen seizoen koos, werden er her en der wat wenkbrauwen gefronst. Want na Ajax, Manchester United en Bayern München was Girona op het eerste oog een flinke stap terug. Nu beleeft hij een vliegende start met de club uit Catalonië en staat hij voorlopig op een positie die aan het einde van het seizoen recht geeft op Champions League-voetbal.

Blind deed tot nu toe alle wedstrijden dit seizoen volledige mee, maar werd tegen Granada in blessuretijd gewisseld. Komend weekend is Mallorca de tegenstander, eind september staat de wedstrijd tegen Real Madrid op het programma.