João Félix
NOS Voetbal

João Félix wijst FC Barcelona de weg tegen Real Betis

João Félix heeft FC Barcelona naar een soepele zege op Real Betis geleid in La Liga: 5-0. In het Estadi Olímpic Lluís Companys op de berg Montjuïc, vanwege de verbouwing van Camp Nou, maakte de Portugese aanwinst de openingsgoal.

Barcelona is door de zege in ieder geval voor een dag de koploper in Spanje. De Catalanen komen door de vierde zege op dertien punten uit vijf duels. Real Madrid, dat tweede staat met twaalf punten uit vier wedstrijden, speelt zondag thuis tegen Real Sociedad.

Stand La Liga

De van Atlético Madrid gehuurde João Félix opende bij zijn eerste basisoptreden voor Barcelona uit een moeilijke hoek de score en de Portugese aanvaller stapte niet veel later na een pass van Andreas Christensen handig over de bal, waardoor Robert Lewandowski vrij naar het doel kon doorlopen (2-0).

Na een uur krulde Ferran Torres een vrije trap keurig langs de muur. De Spanjaard werd kort daarna gewisseld en de voor hem ingevallen Braziliaan Raphinha maakte vanaf de rand van het strafschopgebied de 4-0.

Slotakkoord voor andere João

De tweede Portugese João, Cancelo, gehuurd van Manchester City, zette de eindstand op het scorebord na een knappe passeeractie. Zijn schot met een stuit verraste zijn landgenoot Rui Silva, doelman van Betis.

Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd bij Barcelona. Dinsdag is het Antwerp FC van Mark van Bommel de volgende tegenstander in de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl