Daley Blind
NOS Voetbal

Blind zet carrière voort bij Girona, vorig seizoen de nummer tien van Spanje

Daley Blind heeft een nieuwe club. De 101-voudig Oranje-international tekent een contract bij het Spaanse Girona en wordt vandaag gepresenteerd. Girona was afgelopen seizoen de nummer tien van La Liga.

Blind, die in de winter uit onvrede vertrok bij Ajax, speelde het afgelopen halfjaar bij Bayern München. Daar werd de 33-jarige verdediger kampioen van Duitsland, maar zijn aandeel was niet heel groot. Blind kwam in de Bundesliga tot slechts tot 131 minuten.

Mede door het geringe aantal speelminuten zat Blind de vorige interlandperiode van het Nederlands elftal niet bij de definitieve selectie. Hij hoopt zich in Spanje weer in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman.

Girona is een relatief kleine club op het hoogste niveau in Spanje, maar de ambities zijn groot. De club maakt onderdeel uit van de City Group en eindigde vorig seizoen knap als tiende.

Bekijk hieronder een terugblik op de veelbesproken transfer van Daley Blind van Ajax naar Bayern München afgelopen winter, met onder anderen zaakwaarnemer Kees Vos.

Via de achterdeur weg bij Ajax: reconstructie van de Blind-transfer naar Bayern

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl