NOS Voetbal

Blind vanuit München: 'Kans groot dat ik nog bij Ajax speelde als Overmars was gebleven'

Speelde Blind nog bij Ajax als Overmars de td was? 'Die kans is groot'

Als Marc Overmars nog technisch directeur geweest was van Ajax dan was de kans groot dat Daley Blind nu nog speler van Ajax zou zijn. Dat laat de kersvers verdediger van Bayern München zaterdagmiddag weten in gesprek met de NOS.

Het is de meest besproken transfer deze winter. Blind ging van ontevreden bankzitter bij Ajax naar Europese topclub Bayern München. Ook Antwerp, waarbij Overmars technisch directeur is was een serieuze kandidaat, geeft Blind aan. Zou hij nog voetballer van Ajax zijn als Overmars daar nog technisch directeur was? "Die kans is wel groot", zegt Blind die verder aangeeft niet teveel kwijt te willen over het pijnlijke vertrek bij Ajax.

Via achterdeur

Het is geen geheim dat Blind uit onvrede is vertrokken. Het boterde niet tussen hem en trainer Alfred Schreuder en de manier waarop het clubicoon via de achterdeur bij Ajax vertrok was pijnlijk.

"Ik moet mijn woorden zorgvuldig kiezen. Wat ik vandaag lees in een verhaal van Klaas-Jan Huntelaar... Dat is niet helemaal zoals het gegaan is. Of zoals ik het zie. Daar wil ik later zeker nog over uitweiden en mijn kant van het verhaal vertellen. Hoe het daadwerkelijk gegaan is."

Blind niet eens met Huntelaar: 'Zo is het niet helemaal gegaan'

Huntelaar, oud-teamgenoot van Blind en nu medeverantwoordelijk voor het technisch beleid bij Ajax, ging zaterdag in een interview met Het Parool in op de kwestie Blind. "Hij heeft Ajax een verzoek gedaan, eerst via zijn zaakwaarnemer: hij wilde transfervrij vertrekken", aldus Huntelaar.

"Daarna gaf hij aan dat hij sinds vorig seizoen met een apart gevoel rondliep. Hij was uitgefloten door zijn eigen fans, er werd geroepen om Nicolás Tagliafico. Dat was toen een klap in zijn gezicht. Ik begrijp zelf ook wel dat dat pijn heeft gedaan. Het feit dat de trainer een andere keuze heeft gemaakt, was voor hem kennelijk de druppel. Zo is het gegaan."

Niet helemaal juist, zegt Blind. "Ik wil daar een andere keer uitgebreid op terugkomen. Ik kan alleen maar zeggen dat mensen die mijn carrière bekijken, weten dat ik een vechter ben. Ik ben niet iemand die wegloopt als ik een keer op de bank zit."

"Ik vind het pijnlijk dat het waarschijnlijk nu zo wordt neergezet. Maar nogmaals: ik zal mijn verhaal verder nog doen, wanneer ik me daartoe geroepen voel. We gaan zien wanneer dat is. Maar laat ik duidelijk zijn: ik ben het niet helemaal eens met de woorden die Klaas Jan gebruikt vandaag..."

Via de achterdeur weg bij Ajax: reconstructie van de Blind-transfer naar Bayern

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl