Blind als Ajax-aanvoerder in het CL-duel met Napoli eerder dit seizoen
NOS Voetbal

Blind definitief naar Bayern München, dat hem transfervrij binnenhaalt

Daley Blind heeft een contract voor een halfjaar ondertekend bij Bayern München. De Duitsers hoeven geen transfersom te betalen voor Blind, omdat zijn contract vorige maand door Ajax werd ontbonden. De linkspoot reist vrijdag al mee met Bayern naar Qatar, waar een trainingskamp wordt belegd.

"Ik kan bijna niet wachten om hier te spelen", zegt Blind op de website van Bayern. "We hebben het belangrijkste deel van het seizoen nog voor de boeg. Bayern München kan elke prijs winnen. De honger naar titels bij deze club was cruciaal bij het maken van mijn beslissing. Ik hoop dat ik met mijn ervaring Bayern München kan helpen."

Afscheid Ajax

Ajax is de club waar Blind in de jeugdopleiding speelde en in 2008 debuteerde in de hoofdmacht. Na een verhuurperiode bij FC Groningen in het voorjaar van 2010 en vier jaar bij Manchester United (2014-2018) keerde hij in de zomer van 2018 terug in Amsterdam.

In de laatste wedstrijden voor de winterstop kon Blind niet meer rekenen op een basisplek bij Ajax. De verhouding met trainer Alfred Schreuder zou mede hierdoor verstoord zijn geraakt. Dit heeft dan weer geleid tot de contractontbinding.

De Ajax-jaren van Daley Blind

Blind speelde meer dan 300 wedstrijden voor Ajax en won met de Amsterdammers elf prijzen (waaronder zeven keer het landskampioenschap). Ook bereikte hij in 2019 de halve finales van de Champions League. In zijn vier jaar bij Manchester United pakte hij vier prijzen.

Hoewel de 99-voudig international bij Ajax geen basisplaats meer had, verscheen hij bij Oranje op het WK in Qatar elke wedstrijd aan de aftrap. In de achtste finale tegen de Verenigde Staten kwam Blind ook nog tot scoren.

In München komt Blind meerdere oude bekenden tegen. Hij speelde samen met Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui bij Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl