NOS Voetbal

Schreuder en Blind, al twee maanden geen contact meer: 'Hij was wel op complex'

Schreuder over Blind: 'Hij was op trainingscomplex, maar heb hem niet gezien'

Daley Blind, die naar Bayern München is vertrokken, nam onlangs op sportcomplex De Toekomst afscheid van zijn teamgenoten bij Ajax, maar zocht coach Alfred Schreuder daarbij niet op. De twee spraken elkaar niet meer sinds FC Emmen-Ajax (3-3) op 12 november, een week voor het WK.

"Hij was wel op het complex, maar ik heb 'm niet gezien", aldus Schreuder vrijdag op een persconferentie voor de herstart van de eredivisie. "Wij hadden ook andere dingen te doen en zaten de hele tijd in vergadering. De spelers heeft hij wel gezien. Het klopt dat we elkaar niet meer hebben gesproken na Emmen-uit."

Schreuder ging ook in op de berichten dat hij alle WK-gangers van Ajax succes had gewenst in een appje, behalve Blind. "Ik heb de groep voor het WK succes gewenst en wie ik daarna heb geappt, is verder aan mij."

Hij wijt het vertrek van Blind niet één-op-één aan de keuze die hij maakte om hem reserve te zetten. "Hij heeft een keuze gemaakt en ergens om gevraagd bij de club, dat heeft hem een mooie transfer naar Bayern opgeleverd. Wij moeten hier nu ook verder. Ik heb inderdaad andere keuzes gemaakt, dus dat heeft het proces wel versneld."

Kleinere selectie

Kort na het gelijkspel in Emmen ging Schreuder in gesprek met de clubleiding van Ajax, om de eerste - tegenvallende - maanden van het seizoen te bespreken. "We hebben na Emmen geëvalueerd en daar werd voor mij duidelijk dat we gewoon verder zouden gaan. Het is goed dat we met elkaar praten, maar ik weet als geen ander dat we moeten presteren."

Schreuder wilde een aantal zaken veranderd zien worden. "We misten voor de winterstop een bepaalde energie. Daarom wilden we verder met een kleinere groep, waar dan wel meer energie in zit."

Alfred Schreuder geeft aanwijzingen aan Davy Klaassen tegen FC Emmen

Nieuw onderdeel van die spelersgroep moet de Argentijnse keeper Gerónimo Rulli worden van Villarreal, die Remko Pasveer lijkt te gaan vervangen als eerste keeper. In Hakim Ziyech heeft Ajax momenteel geen concrete interesse. "Iedereen weet dat hij een geweldige speler is, maar er hangt ook een prijskaartje aan en we hebben op zijn positie ook andere opties."

Zondag hervat Ajax de eredivisie op bezoek bij NEC. Dat doet Schreuder met een door ziekte gehavende selectie. "Steven Berghuis en Kenneth Taylor zijn goed teruggekomen van het WK, maar zijn allebei niet okselfris. Daarom moet je als trainer improviseren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl